Omakase - ISBN 9788243014411 - Spartacus Forlag
Omakase

Pris: 449,-

  • info
  • ISBN 9788243014411
  • Innb.:Innbundet
  • Status:I salg
  • Omslagsdesign:Øystein Vidnes
  • IllustratørHaakon Hoseth
bookBla i boka
    • Utg.år:2022
    • Kategorier:Mat, helse og livsstil
    • Vekt:0.86
    • Språk:Bokmål
    • Forlag:Spartacus
    • Bokgruppe:31
    expand_more
Gunnar Garfors , Vladimir Pak , m.fl.

Omakase

Japansk gourmet på 1-2-3

Japan har et av verdens sunneste og beste kjøkken. Det er også et av de enkleste å beherske, noe som er grunnen til at stadig flere får øynene opp for de mange eksepsjonelle rettene fra Østen. Fersk wasabi og japanske sauser selges i stadig flere norske matbutikker. Råvaretilgangen i Japan og i Norge er dessuten ganske lik, alt ligger derfor til rette for at japansk mat kan være et fullgodt hverdagsalternativ her hjemme.


Vladimir Pak driver Michelin-restauranten Omakase by Vladimir Pak. Han er i tillegg verdensmester i sushi og goodwill-ambassadør for formidling av japansk mat. I denne boken har han samlet en rekke enkle og inspirerende oppskrifter som vil gjøre det lett å briljere på kjøkkenet og imponere gjestene.


Pak lærer oss å lage sushi og maki. Han bruker tradisjonelle ingredienser i oppskriftene på sprøstekt kylling (karaage) og panerte svinekoteletter (tonkatsu). Men han leker seg også med råvarer som elg, reinsdyr og hval. Og selvfølgelig får vi en grundig innføring i hvordan man tilbereder ris, den kanskje viktigste komponenten i det japanske kjøkkenet.


Fotografiene er tatt av Haakon Hoseth.


Gunnar Garfors
Les mer om forfatteren

Vladimir Pak
Les mer om forfatteren

Haakon Hoseth
Les mer om forfatteren