Aktuelt - Spartacus Forlag

Nye opplag av to av høstens viktigste populærvitenskapelige bøker

Populærvitenskap er i vinden som aldri før, og i vi trykker nå opp to av høstutgivelsene våre innen sjangeren i nye opplag.


Anne Spurklands Immun. Kroppens evige kamp for å overleve trykkes i 2. opplag allerede etter en drøy uke i salg, og er med det oppe i 4000 eksemplarer. Boka har bare de siste dagene fått store oppslag i både A-Magasinet og VG.


Immun er den første norske populærvitenskapelige boka om immunsystemet på over 50 år. Det er en lærerik og overraskende bok om kroppens mest usynlige organsystem, som vi ikke merker noe til før det svikter. Immunforsvaret holder oss friske, men det kan også virker for godt – så det som i utgangspunktet skal holde sykdommene unna, selv kan være årsak til at vi blir syke.


Carlo Rovellis andre bok på norsk, Virkeligheten er ikke slik vi tror, kommer også i nytt opplag. Rovelli var i oktober på norgesbesøk, og foreleste for fulle hus både på Realfagsbiblioteket på Blindern og på Litteraturhuset i Oslo under Norsk Sakprosafestival. Virkeligheten er ikke slik vi tror har med det et opplag på 5000 eksemplarer.


I denne boka viser Rovelli hvordan vår oppfatning av virkeligheten har endret seg gjennom århundrene, fra den tidlige forståelsen av atomene til dagens kvantegravitasjon. Han tar oss med på en fantastisk reise – vi ser for oss en ny verden der svarte hull er i ferd med å eksplodere, romtid består av partikler og uendeligheten ikke eksisterer.

 

Carlo Rovelli har skrevet en veldig god bok om veldig, veldig små ting … Rovelli oppsummerer denne kunnskapen pr. dags dato i et engasjert, tidvis vakkert og relativt lettfattelig språk, godt ivaretatt gjennom Birgit Owe Svihus' fjellstø oversettelse. … Etter å ha lest Virkeligheten er ikke slik vi tror føler jeg meg i alle fall litt mindre uvitende.

Erika Fatland, Aftenposten


Simen Ekerns Foket, det er meg i nytt opplag og solgt til Nederland

Simen Ekerns Folket, det er meg ble lansert i september til stor oppmerksomhet og strålende anmeldelser. Nå er rettighetene til boka solgt til det nederlandske forlaget De Geus, som blant annet har Karl Ove Knausgård, Erika Fatland, Alice Munro, Naomi Klein og George Saunders i stallen. Samtidig trykker vi opp 2. opplag av boka.


Folket, det er meg er en journalistisk reportasjebok der Ekern har reist gjennom Europa og møtt partiledere, ideologer og velgere for å fortelle om den europeiske høyrepopulismens vekst og framtidsutsikter. Det er en bok som både opplyser, overrasker og underholder med sine kunnskapsrike analyser og reportasjer.


Boka har fått strålende mottakelse i pressen her hjemme. «Gjør deg selv en tjeneste og les denne boken – du vil trenge den» skriver Kjetil Røed i Aftenposten.

Den følelsen …

… når andreopplaget kan bestilles nesten med en gang boka settes i salg. Anne Spurklands Immun ble lansert på Hard Rock Café der godt over 100 gjester hadde møtt frem for å få med seg bokbad ved Marte Spurkland, musikk ved Makeda og Kahoot. Det ble en på alle måter strålende kveld for både forfatter og forlag, og ekstra stas var det at vi samme dag hadde fått beskjed fra Kulturrådet om at boka ble kjøpt inn. Med andre ord er den snart å finne på et bibliotek nær deg.Våre forfattere på Kapittel-festivalen

Kapittel, Stavanger internasjonale festival for litteratur og ytringsfrihet, er en årlig festival som arrangeres av Sølvberget. Kapittel 17 finner sted 20. -24. september. Her kan du møte flere av våre forfattere, både Simen Ekern, Rutger Bregman og Arne Vestbø kommer.


Utopi eller virkelighet?

Et flertall av alle amerikanere sier at de heller vil ha to ekstra ferieuker enn lønn for to uker ekstra, halvparten av alle yrkesutøvere sier at arbeidet deres ikke føles meningsfullt eller betydningsfullt, og nesten halvparten av alle amerikanske arbeidsplasser står i fare for å bli overtatt av maskiner. Og etter at vi har jobbet hele dagen i jobber vi ofte misliker, kjøper vi ting vi ikke trenger. Vår generasjon har kanskje ikke lenger visjoner for fremtiden, vi tror ikke på fremskrittet på samme måte som før. Da er det på tide å tenke nytt, skriver historiker Rutger Bregman. For alle milepæler i sivilisasjonen – fra avskaffelse av slaveriet til innføring av demokratiet – ble på et tidspunkt regnet som utopiske fantasier. I denne guiden til en revolusjonerende, men likevel oppnåelig utopi legger Bregman frem tre grunnleggende ideer – om universell basisinntekt, 15 timers arbeidsuke og åpne grenser. Hver av ideene underbygges av gode anekdoter, atskillige studier og tallrike suksesshistorier. Utopia for realister er en av de sjeldne bøkene som overrasker deg og utfordrer det du tror er mulig. Bregman tar oss med på en reise gjennom historien – fra en kanadisk by som en gang utryddet all fattigdom, til den gangen Richard Nixon nesten innførte basisinntekt for millioner av amerikanere – og sprenger tradisjonelle politiske skillelinjer med ideer han mener verden nå er klar for. 


Rutger Bregman (1988) er historiker og forfatter fra Nederland og en spennende ny stemme i offentligheten. Han har utgitt flere bøker om historie, filosofi og økonomi, og er nå aktuell med Utopia for realister som er blitt en internasjonal bestselger – den er allerede oversatt til 17 språk – og har mottatt strålende kritikker. Bregman kommer til Norge i september, vi gleder oss!Strålende mottakelse

Anne Bitsch har mottatt strålende kritikker for Går du nå, er du ikke lenger min datter.

«Sterkt og brutalt om den tapte barndom … En rystende fortelling om et barn som sviktes av alle og må kjempe for sin overlevelse aleine. … Hun skriver gnistrende godt. … Jeg synes Anne Bitsch lykkes hundre prosent med sin samfunnskritikk og bokens målsetting, som er å sette i gang en tankeprosess hos leseren» skriver Mari Grydeland i Aftenposten.