Pressekit for Jomfruen fra NorgeANMELDELSER
«Aldri har den norske middelalderen vært beskrevet mer levende. Tore Skeies andre bok om en av de mest dramatiske periodene i norsk historie forsterker inntrykket fra debuten for tre år siden: Vi har fått en historieforteller av stort format. ... Tore Skeie (har) på mesterlig vis gjenskapt et univers av stolte riddere og sultende bønder, av veike konger og slu hertuger. Språket holder også denne gang høyt litterært nivå. Det er kaldt når han beskriver vintrene i denne lille istiden og pulsen øker når han skildrer hvordan lansene senkes og krigshingstene drives i skarpt trav mot danskehæren. ... Både debutboken om Alv Erlingsson og denne, om jomfruen fra Norge, viser hvor ekstremt engasjerende eldre historie kan være når fortelleren vet hva han holder på med. Det gjør Tore Skeie.»
Svein Egil Omdal, Stavanger Aftenblad

«Tore Skeie har med «Jomfruen av Norge» løftet norsk historieskrivning opp på et nytt litterært nivå. På nesten mirakuløst vis evner Skeie å kjede sammen akkurat de riktige opplysningene på hvert enkelt sted i fortellingen, slik at historien blir forståelig, engasjerende og nærværende. ... For den som ikke kjenner stoffet godt fra før, kan boken nærmest leses som en spenningsroman. Underveis lærer man disse menneskene å kjenne, fordi Skeie så persist skildrer hvordan de handlet. … Kort sagt er dette en uendelig fascinerende bok som trygt kan plasseres under årets juletrær. »
Frode Helmich Pedersen, Bergens Tidende

«Tore Skeie er noe så sjeldent som en krysning mellom historiker og forfatter. Vi kjenner mange forfattere som har skrevet historiske romaner med heldig resultat (som Thorvald Steen og Roy Jacobsen) og tilsvarende historikere med sterke skjønnlitterære kvaliteter (som Bjørn Brandlien og Erling Sandmo), men få opererer i skjæringspunktet mellom de to disiplinene. Det gjør Tore Skeie... Det er denne kombinasjonen - og framfor alt det at forfatteren behersker begge så godt - som gjør "Jomfruen fra Norge" til spennende lesning og til en verdig oppfølger til hans bok Alv Erlingsson, som opplevde eventyrlige salgstall.»
Hans Jacob Orning, Klassekampen.

«Tore Skeies engasjerende historieskrivning appellerer til vår empati ved å låne trekk fra den historiske romanen. ... Skeie slo stort an hos både kritikere og lesere med sin bokdebut om Alv Erlingsson. I oppfølgeren fortsetter populærhistorikeren der han slapp. ..Skeie ha all ære for sin evne til å vise at eldre norsk historie har relevans også i dag. Hans mange lesere er ham ærlig unt»
Espen Grønlie, Morgenbladet
«Suverén framstilling av det svikefulle storpolitiske spillet mellom nordiske konger og adelsmenn i middelalderen. Tore skeie populariserer og anskueliggjør så lesingen blir en fryd».    Arne Hugo Stølan, VG

«Selv om boka ikke er en roman, griper den leseren på samme måte. Man sitter stadig og lurer på, hva vil skje nå? Historie er definitivt ikke kjedelig når man kan fortelle den godt. Og det kan Tore Skeie»
Hans Olav Gravheim, Oppland Arbeiderblad

«Skeie bokdebuterte til unison kritikarjubel for tre år sidan med den antiromantiske riddarforteljinga «Alv Erlingsson». I denne frittståande oppfølgjaren har Skeie gått enno djupare inn i dei politiske og militære stridane og alliansane mellom Noreg og Danmark og ikkje minst Noreg og Sverige. Dei sentrale personane i boka er kong Håkon V Magnusson, dottera Ingeborg Håkonsdotter og mannen ho alt som spedbarn vart lova brot til, den svenske hertugen Erik. Ei truloving som sette heile Noreg på spel.
Tore Skeie er den unge historikaren som har atterreist den forteljande historieskrivinga i Noreg og gjort norsk mellomalder aktuell og populær att.» Guri Kulaas, Klassekampen
 
 

Forfattere
Tore Skeie

Spartacus forlag AS
Ansatte
Foreign rights / Agency
Innsending av manus
Kjøpsbetingelser
Kjøp av ebøker
For presse
For bokhandlere