Pakkesekken - Spartacus Forlag

Pakke sekken 

Før du drar ut på tur, bør du tenke nøye gjennom hva du skal pakke med deg. Noe utstyr kan gjøre turen både enklere og mer behagelig, men tar du med alt som er kjekt å ha, blir sekken fort ubehagelig tung å bære! Hva som er lurt å pakke, avhenger av årstiden og været, hva slags tur du skal på og hvor lenge du skal være borte. 


Det er viktig at sekken sitter godt på ryggen. Den skal hvile over rumpa og følge ryggen, men det bør gå an å skyve en hånd inn mellom sekken og ryggen. Pakk de tyngste tingene innerst og nederst. Ikke heng ting utenpå sekken som gjør at den sitter skeivt.  


Kle deg i varme, solide klær når du skal ut i skogen eller på fjellet. Helst flere lag med ull fra topp til tå, gode sko og et vindtett lag ytterst. Husk også regntøy hvis det er fare for regn. Pakk alt som skal være tørt i plastposer før du legger det i sekken. Selv når du ikke planlegger å overnatte ute, er det lurt å pakke med seg det mest nødvendige, i tilfelle det skjer noe uforutsett. Et par søppelsekker kan erstatte både sovepose og presenning i et nødstilfelle.