Livetsgaater - Spartacus Forlag

Livets gåter og de stinkende sokkene til Jonas Gnist

Vi falt pladask da vi fikk se den nederlandske utgaven avboka som skulle få navnet Livets gåter på norsk.

At denne boka er blitt en prisvinnende, europeisk bestselger er ikke overraskende, Jan Paul Scuttens levende og morsomme tekst kombinert med de utrolige illustrasjonene til Floor Rieder gjør at selv kompliserte temaer som jordas opprinnelse, universet og evolusjonsteorien blir litt enklere å forstå. En perfekt balanse mellom fakta, bilder og fantasi som visualiserer det usynlige og forklarer det uforståelige.


For kan vi egentlig vite om sønnen til Messi også blir god til å spille fotball? Og hvor kom det første levende vesenet på jorda fra? Og hva er DNA og hvorfor er det så ofte med i krimserier? Og hvorfor får vi gåsehud? Og er det egentlig mulig å klare seg uten rompe?


I boka kan vi lese om alt det som har ført fram til verden vi lever i i dag. Om jordens alder og universet. Om Darwin og fugler. Om seksuell seleksjon og den sterkestes rett. Og om hvordan menneskekroppen fremdeles er som en makrell. Her er fire milliarder år på 160 sider. 


Vil du ha svar på noen av spørsmålene allerede nå? Finn ut mer her:


Den fantastiske kroppen og milliardene som bor i deg

Du er et under. Hvis noen er et under, så er det du. Du, ja! Bare tenk på alle blodkarene dine. Hvis du legger dem etter hverandre, får du en tråd som rekker rundt hele jorda. Eller tenk på de mange billioner mikrober som holder til i og på kroppen din og som du er helt avhengig av for å overleve. Hvordan ser de ut, og hva gjør de der de er?


Den neste boka Jan Paul og Floor laget handler nemlig om akkurat deg! Om forunderlige du og billionene som bor i deg. Mendette er mye mer enn bare en vanlig bok om menneskekroppen. Den forteller hvordan en celle ser ut inni. Og at en vanlig celle i kroppen din er et mer imponerende syn enn Death Star i Star Wars. Den viser hvordan du kan se om noen er forelsket i deg, hvorfor du har lettere for å bli sint når det er varmt i været og hvorfor du blir smart av å tygge tyggegummi.