egerkrans - Spartacus Forlag

Johan Egerkrans

er fra Sverige og bor i Stockholm. Helt fra han var liten har han elsket å tegne. Han forteller at da han var to år gammel piukket han opp en blynt og begynte å tegne, og etter det har han aldri sluttet. I over 15 år har jobben hans vært nettopp det, å tegne. Han har laget illustrasjoner til bøker, spill, tegneserier og filmer, men de siste årene har han også egynt å skrive selv. De første bøkene han både skrev og illustrerte handler om dinosaurer og flyveøgler.Disse finnes ikke på norske ... enda. Men bare vent! I fjor kom Johans bok om de norrøne gudene på norsk. I denne blir vi kjent med både Tor og Odin, Frøya, Idunn, Balder og alle de andre gudene som bor i Åsgård. Vi møter også Midgardsormen, Fenrisulven og de andre skikkelsene vi kjenner fra mytologien. Boka som kom i år handler om overnaturlige og underjordiske vesener, her er både Nøkken, troll, tusser og Kraken. Både gode vesener som vil oss vel, men også skumle og onde vesener du for all del ikke vil møte en mørk og skummel høstkveld du går alene i skogen ... Johan Egerkrans verden er full av mystikk og magi!


Vil du vite mer om Johan eller kanskje se flere tegninger han har laget kan du lese bloggen hans.

Bli kjent med de norrøne gudene

I Norrøne guder forteller Johan de mest kjente historiene fra den norrøne mytologien. Vi får vite hvordan Odin og de to brødrene drepte jotnen Yme og skapte verden av kroppen hans, og vi får vite hvordan den samme verden til slutt skal gå under i et voldsomt Ragnarok.Vi blir godt kjent med de norrøne gudene, og får høre historien om hvordan Odin mistet det ene øyet sitt, om da jotnen Trym stjal Tors hammer, om Heimdalls vandringer på jorda og om Idunn og eplene hennes. Men den norrøne gudeverdenen er også full av vesener som ikke er på det godes side. Her finnes også jotner og uhyrer, dverger og diser. Her er Midgardsormen som slynger seg rundt hele jorda, her er Fenrisulven som til slutt sluker Odin og her er Hel, underverdenen og dødsrikets bistre dronning.


Om du vil bli bedre kjent med noen av gudene allerede nå kan du lese litt om dem her:

FRØYA

ODIN

TOR

LOKE

Overnaturlige og underjordiske vesener

I den nyeste boka blir vi med Johan inn i en verden der vi lever side om side med overnaturlige og underjordiske vesener. En verden full av skikkelser som ligner mennesker, men som ikke er menneskelige. Vanligvis kan vi ikke se dem, men nå og da velger de å vise seg for oss. Huldra er en slik skikkelse, Nøkken likeså. I boka møte vi dem begge, men også nisser og kjemper, varulver og gjenferd. De kan se ut som oss, men glem ikke at de tilhører en annen verden.

NISSE

VARULV

LYKTEMANN

HULDRA

Se hvordan Johan jobber

Lurer du på hvordan det er å ha en jobb som Johans? I denne filmen fra forlaget som gir ut bøkene hans i Sverige kan du bli med han på jobb og se hvordan han laget tegningen av Idunn i Norrøne guder.