Utopia for realister - ISBN 9788243011748 - Spartacus Forlag
Utopia for realister 3

Pris: 169,-

 • info
 • ISBN 9788243011748
 • Innb.:Heftet med klaffer
 • Status:I salg
 • Oversetter:Rune R. Moen
 • Omslagsdesign:David Mann / Tilpasset av Punktum Forlagstjenester
bookBla i boka
  • Utg.år:2018
  • Kategorier:Politikk og samfunn | Historie, alle | Pocket
  • Vekt:0.232
  • Språk:Bokmål
  • Forlag:Spartacus
  • Bokgruppe:50
  • Originalens titel:Utopia for Realists
  expand_more
Rutger Bregman

Utopia for realister

Gratis penger til alle, femten timers arbeidsuke og en verden uten grenser


Alle milepæler i vår sivilisasjon – fra avskaffelse av slaveriet til innføring av demokratiet – ble på et tidspunkt regnet som utopiske fantasier. Hvilke visjoner har vi for samfunnet nå når sosialismen er parkert og konvensjonell kapitalisme mangler svar på utfordringene?


I sin internasjonale bestselger presenterer Rutger Bregman tre grunnleggende ideer – om borgerlønn, 15 timers arbeidsuke og åpne grenser. Hver av disse utopiene underbygges av forskning og eksempler, som blant annet viser at folk heller vil ha mer fritid og forbruke mindre enn å få høyere lønn. Bregman hevder også at det er bedre å gi folk gratis penger enn byråkratisert bistand for å løfte dem ut av fattigdom. Utopia for realister gir nye svar på et av vår tids store spørsmål: Hva skal vi leve av når arbeidsplassene blir overtatt av maskiner?

format_quote

Bregman er en som våger drømme, og som tør løfte blikket og se hva vi kan gjøre bedre. … I boka går Bregman grundig til verks, og bruker forskning for å underbygge sitt syn på at en bedre verden kan bygges, og at de som er fattige i stor grad forblir fattige fordi de er født inn i det. … Les boka, drøm – og begynn jobben med å gjøre drømmen virkelig.

Tommy Leonhardsen, Trønder-Avisa 

format_quote
format_quote

Forfriskende reiseguide til et Utopia som kanskje er nærmere enn vi tror. … I «Utopia for realister» argumenterer Bregman elegant og intenst for at også vår tid trenger store ideer. … Det er forfriskende å lese en bok som kombinerer enorme mengder etablert kunnskap med en vilje til å se inn i det ukjente.

Sven Egil Omdal, Stavanger Aftenblad 

format_quote
format_quote

«Utopia for Realists forener det beste fra den utopiske tradisjonen med praktisk og fornuftig tenkning. … I motsetning til mange akademiske avhandlinger om samfunnsproblemer, unngår denne forfatteren å tåkelegge sitt anliggende; han er tvert imot svært klarttalende. … Dette er en god bok, egnet til spennende og fruktbare diskusjoner i mange år fremover.»

Henning Næss, Ny Tid

format_quote
format_quote

«Briljant, vidtfavnende, særdeles opplysende og svært lettlest. Obligatorisk lesning for alle som er bekymret for hva som er galt med samfunnet i dag og som ønsker å gjøre noe med det.»

Zygmunt Bauman

format_quote
format_quote

«Fascinerende anekdoter støttet opp av informasjon fra en rekke undersøkelser og vitenskapelige artikler, formidlet på en utrolig lettlest måte. […] Hold øye med Rutger Bregman. Han har en stor fremtid når det gjelder å forme fremtiden.»

Andrew Anthony, Observer

format_quote
format_quote

«Hvis du er lei av trivielle diskusjoner og mange tiår gamle klisjeer fra høyre- og venstrefløyen, vil du kanskje sette pris på de dristige tankene, de forfriskende ideene, den livaktige prosaen og de godt dokumenterte argumentene i Utopia for Realists.»

Steven Pinker

format_quote
format_quote

«Rutger Bregman hører til en ny generasjon tenkere som foreslår spennende alternativer til de siste førti årenes ortodokse oppfatninger. I denne overraskende, lett tilgjengelige og ofte ukonvensjonelle boken gjennomgår Bregman noen geniale, men enkle ideer til hvordan vi kan skape en bedre verden.»

Brian Eno

format_quote

Rutger Bregman
Les mer om forfatteren

Fler titler av Rutger Bregman