Utopia for realister - ISBN 9788243011304 - Spartacus Forlag
Utopia for realister

Pris: 399,-

 • info
 • ISBN 9788243011304
 • Innb.:Innbundet
 • Status:I salg
 • Oversetter:Rune R. Moen
 • Omslagsdesign:David Mann / Tilpasset av Punktum Forlagstjenester
  • Utg.år:2017
  • Kategorier:Politikk og samfunn | Historie, alle
  • Vekt:0.46
  • Språk:Bokmål
  • Forlag:Spartacus
  • Bokgruppe:32
  • Originalens titel:Utopia for realists
  expand_more
Rutger Bregman

Utopia for realister

Gratis penger til alle, femten timers arbeidsuke og en verden uten grenser

Alle milepæler i sivilisasjonen – fra avskaffelse av slaveriet til innføring av demokratiet – ble på et tidspunkt regnet som utopiske fantasier. Vår generasjon har kanskje ikke lenger visjoner for fremtiden, vi tror ikke på fremskrittet på samme måte som før, men slik trenger det ikke være. Når tradisjonell venstre- og høyrepolitikk ikke har svar på vår tids store utfordringer, er det på tide å tenke nytt, skriver historiker Rutger Bregman,


I boken presenterer han tre grunnleggende ideer – om borgerlønn, 15 timers arbeidsuke og åpne grenser. Hver av disse utopiene underbygges av forskning og eksempler, som blant annet viser at folk heller vil ha mer fritid og forbruke mindre i stedet for høyere lønn. Bregman og flere med ham, hevder også at det er bedre å gi folk gratis penger enn bistand for å løfte dem ut av fattigdom. Og det store spørsmålet i vår tid – hva skal vi leve av når arbeidsplassene blir overtatt av maskiner?

 

Hvis du føler deg maktesløs mens verden går til helvete, så viser Rutger Bregman at det finnes visjoner for vår tid.

format_quote

Bregman er en som våger drømme, og som tør løfte blikket og se hva vi kan gjøre bedre. … I boka går Bregman grundig til verks, og bruker forskning for å underbygge sitt syn på at en bedre verden kan bygges, og at de som er fattige i stor grad forblir fattige fordi de er født inn i det. … Les boka, drøm – og begynn jobben med å gjøre drømmen virkelig.

Tommy Leonhardsen, Trønder-Avisa

format_quote
format_quote

Forfriskende reiseguide til et Utopia som kanskje er nærmere enn vi tror. … I «Utopia for realister» argumenterer Bregman elegant og intenst for at også vår tid trenger store ideer. … Det er forfriskende å lese en bok som kombinerer enorme mengder etablert kunnskap med en vilje til å se inn i det ukjente.

Sven Egil Omdal, Stavanger Aftenblad

format_quote
format_quote

«Utopia for Realists forener det beste fra den utopiske tradisjonen med praktisk og fornuftig tenkning. … I motsetning til mange akademiske avhandlinger om samfunnsproblemer, unngår denne forfatteren å tåkelegge sitt anliggende; han er tvert imot svært klarttalende. … Dette er en god bok, egnet til spennende og fruktbare diskusjoner i mange år fremover.»

Henning Næss, Ny Tid

format_quote
format_quote

«Briljant, vidtfavnende, særdeles opplysende og svært lettlest. Obligatorisk lesning for alle som er bekymret for hva som er galt med samfunnet i dag og som ønsker å gjøre noe med det.»

Zygmunt Bauman

format_quote
format_quote

«Fascinerende anekdoter støttet opp av informasjon fra en rekke undersøkelser og vitenskapelige artikler, formidlet på en utrolig lettlest måte. […] Hold øye med Rutger Bregman. Han har en stor fremtid når det gjelder å forme fremtiden.»

Andrew Anthony, Observer

format_quote
format_quote

«Hvis du er lei av trivielle diskusjoner og mange tiår gamle klisjeer fra høyre- og venstrefløyen, vil du kanskje sette pris på de dristige tankene, de forfriskende ideene, den livaktige prosaen og de godt dokumenterte argumentene i Utopia for Realists.»

Steven Pinker

format_quote
format_quote

«Rutger Bregman hører til en ny generasjon tenkere som foreslår spennende alternativer til de siste førti årenes ortodokse oppfatninger. I denne overraskende, lett tilgjengelige og ofte ukonvensjonelle boken gjennomgår Bregman noen geniale, men enkle ideer til hvordan vi kan skape en bedre verden.»

Brian Eno

format_quote

Rutger Bregman
Les mer om forfatteren