Til bords med de mektige - ISBN 9788243013322 - Spartacus Forlag
Til bords med de mektige

Pris: 249,-

 • info
 • ISBN 9788243013322
 • Innb.:Heftet med klaffer
 • Status:I salg
bookBla i boka
  • Utg.år:2020
  • Kategorier:Politikk og samfunn
  • Vekt:0.28
  • Språk:Bokmål
  • Forlag:Spartacus
  • Bokgruppe:31
  expand_more
Tove Gravdal

Til bords med de mektige

Historien om Norge og FNs sikkerhetsråd

FNs sikkerhetsråd er verdens mektigste møteplass. Det har makt til å starte kriger og kan gripe inn i staters indre liv. Rådet er et barometer for det internasjonale samarbeidsklimaet, som er temmelig dårlig idet FN runder 75 år.


Norge har vært medlem fire ganger og forbereder seg nå til en femte toårsperiode fra januar 2021. Men polariseringen mellom vetomaktene i rådet gjør at det blir krevende å være ett av de ti valgte medlemslandene.


Hva kan Norge lære av tidligere perioder i rådet? Hva blir de største utfordringene i 2021-22? Journalist Tove Gravdal svarer på slike spørsmål i Til bords med de mektige. Boken er også en innføring i Sikkerhetsrådets historie og funksjon, og er et nyttig redskap for alle som vil vite mer om en av verdens mest fascinerende institusjoner.


Er det i Norges interesse å sitte til bords med bøllene i Sikkerhetsrådet? Les Gravdals kronikk her.


Les første kapittel av boka.

format_quote

«Hyperaktuell bok om Norge som vil inn i Sikkerhetsrådet.

La det være sagt med en gang; det er rett og slett bemerkelsesverdig å skrive en så god bok om et tilsynelatende så kjedelig tema.»

Jan-Erik Smilden, Dagbladet


« ... så opplysende og analytisk at den faktisk bør vurderes som grunnbok på høgskole-og universitetsnivå.»

Per E. Hem, Morgenbladet


«En god bok om Norge og FNs sikkerhetsråd.» 

Aftenposten på lederplass 


«Gravdal presenterer kampanjen med journalistisk kløkt og morosame detaljar. Boka hennar er rett og slett veldig under­haldande.»

Emil André Erstad, Vårt land


«Dette er en lesverdig bok, obligatorisk vil jeg nesten si, for alle som interesserer seg for internasjonal politikk. Det er på mange måter, som undertittelen også lover, en historiebok.»

Eva Kristin Urestad Pedersen, Transit Magasin


«Gravdals bok gir et godt overblikk over hele FNs Sikkerhetsråds historie. Historien hun forteller er nyttig for alle dem som trenger en repetisjon av verdensbegivenheter og hvilken viktig rolle Sikkerhetsrådet har, tross alle konflikter og problemer. Dessuten kan det være en realitetsorientering for alle som tror at det er mulig å ri prinsipper i internasjonale fora, uten at det får konsekvenser. .... Mens vi venter på avgjørelsen den 17. juni er Gravdals bok verdt å lese.»

Mathilde Fasting, Minervanett

format_quote

Tove Gravdal
Les mer om forfatteren

Fler titler av Tove Gravdal