Stikk i strid

Pris: 349,-

Kjøp
 • info
 • ISBN 9788243004078
 • Innb.:Innbundet
 • Status:Midlertidig utsolgt
  • Utg.år:2007
  • Kategorier:Biografier og memoarer
  • Vekt:0.63
  • Sideantall:376
  • Forlag:Spartacus
  • Bokgruppe:31
  expand_more
Frank Rossavik

Stikk i strid

Ein biografi om Einar Førde

«Frank Rossavik har skrevet en biografi som med sin kombinasjon av vidd og alvor, sladder og kunnskap, dybde og letthet er Einar Førde verdig.»
Terningkast 6, Sindre Hovdenakk, VGEinar Førde (1943–2004) var ein av dei mest fargerike og skarpskodde politikarane i Noreg etter krigen. Som politikar, minister og kringkastingssjef var han med og endra det norske samfunnet. Førde var frykta for dei bitande replikkane sine og elska for humoren han tok med seg overalt.

I denne boka får vi eit levande innblikk i livet hans, frå dei første provokasjonane han sende ut frå barnevogna i Høyanger. Vi følgjer den politiske karrieren hans og vegen nesten heilt til topps i Arbeidarpartiet. Boka kastar nytt lys over mellom anna forholdet til Gro Harlem Brundtland og over Treholt-saka. På 1990-talet var Førde ein uortodoks og framsynt kringkastingssjef, som med stor styrke tok NRK inn i ein ny æra.

Denne biografien er skriven i Førdes ånd, full av vittige anekdotar og skarpe analysar.

format_quote

«Et innsiktsfullt og svært velskrevet portrett. Like levende og engasjert i formen som vi husker Einar Førde selv. [...] Dette er også blitt en underholdende og spennende bok om et underholdende og spennende liv. [...] Frank Rossavik har skrevet en biografi som med sin kombinasjon av vidd og alvor, sladder og kunnskap, dybde og letthet er Einar Førde verdig.»
Terningkast 6, Sindre Hovdenakk, VG

«Frank Rossavik har skrevet den beste boka vurdert etter alle kriterier.»
Espen Søbye, Dagbladet

«Stikk i strid er ein drivande god politikarbiografi. Den beste eg har lese med ein journalist som forfattar.»
Harald Stanghelle, Aftenposten

«Frank Rossavik har skrevet en strålende og ikke minst morsom politisk biografi som alle med bare et snev av interesse for norsk politikk etter krigen bør få med seg.»
Knut Hoem, NRK

«Frank Rossavik overbeviser i sin Einar Førde-biografi. [...] Mange steder imponerer Rossavik med snertne sluttpoenger, ironiske vrier og slagferdige og tvetydige formuleringer. [...] At Rossavik mestrer en sjelden balansegang mellom spenningsskapende dramaturgi og kritisk analyse, gjør at hans bok er å foretrekke.»
Ane Farsethås, Dagens Næringsliv

«Stikk i strid er uten dødpunkter»
Lasse Midttun, Morgenbladet

«Rossavik levert den klart beste boken. Jeg vil si det enda sterkere. Det ligger et kvalitetsmessig løft mellom Tor Obrestads og Frank Rossaviks biografier.»
Kåre Valebrokk, Prosa

«Frank Rossavik har skrevet en klok og robust biografi om den lynende begavede flåkjeften fra Sogn [...] En politikerbiografi som neppe vil glemmes like fort som andre.»
Per Haddal, Aftenposten

«Ein spennande thriller om nyare norsk politikk, kan gå rett inn i pensum.»
Erling Lægreid, Bergens Tidende

«Frank Rossavik er den mest trottuge og har sanka saman flest spanande og interessante informasjonar. Og byguten frå Stavanger skriv uventa god nynorsk, faktisk meir levande enn den røynde Obrestad.»
Per Bjarte Botnen, Vårt Land

«En fyldig og nyansert biografi.»
Bjarne Riiser Gundersen, Morgenbladet

«Glimrende om Førde.»
Johan O. Jensen, Adresseavisen

«Talet på biografiar i haust har vore overveldande. Men dette er årets beste.»
ABC Nyheter

«Det er blitt en fabelaktig god bok. [...] Forfatteren har kommet nær Førde. Han har drevet research som få andre, og det merkes. [...] Den vidsynte provokatøren og politiske kronprinsen Einar Førde er død. Leve boka.»
Espen Vinje, Moss Avis

«Dette er blitt ei bok om Einar Førde, slik vi kjenner ham på godt og vondt. Og det er blitt en levende, engasjerende og drivende beretning om et innholdsrikt liv om en minst like innholdsrik person.»
Finn Arne Eriksrud, Hamar Arbeiderblad

«Frank Rossavik har levert ein imponerande analyse av politikaren og mediemannen.»
Kjell T. Skrunes, Haugesunds Avis

«Form følger tema, og Førde, mannen med utpreget sans for en god krangel, som allerede i barnevogna formulerte sine første fornærmelser, trer frem tydelig og forklaret. Det er én vestlandfanden som beskriver en annen, og Rossaviks språk er tett opp til Førdes stil.»
Anne Lise Fjeld Knutsen, Sarpsborg Arbeiderblad, terningkast 5

«Glitrande om Førde.»
Terningkast 6, Arve Løberg, Trønder-Avisa

«Den beste politiker-biografien på flere tiår.»
Per Aage P. Christensen, Bokavisen

format_quote

Frank Rossavik er politisk kommentator og prisbelønt forfatter.
Les mer om forfatteren