Stalingrad 2

Pris: 99,-

Kjøp
 • info
 • ISBN 9788243004016
 • Innb.:Heftet
 • Status:Midlertidig utsolgt
  • Utg.år:2007
  • Kategorier:Historie, alle | Pocket | Historie, andre verdenskrig
  • Sideantall:448
  • Forlag:Spartacus
  expand_more
Antony Beevor

Stalingrad

Stalingrad gjenskaper med isnende nærvær historiens kanskje verste slag og handler like mye om krigens redsler som om militære strategier.

«Maken til bok! Her klistres man til lesningen fra første til siste side.»
Yngvar Ustvedt, VG, terningkast seks

Etter å ha erobret nesten hele Europa, gikk Hitler med full kraft løs på Russland. Bare i løpet av de første seks ukene av operasjon Barbarossa tok Wehrmacht tre millioner russiske fanger. Tyskerne syntes ustoppelige, og Stalin startet evakueringen av Moskva. Men i byen Stalingrad lyktes det russerne for første gang å stagge Hitler. Blitzkrigtaktikken viste seg ubrukelig i Stalingrads gater, der tyskerne måtte betale dyrt for erobringen av hvert eneste rom i hvert eneste hus. Etter en lang og grusom vinter var Paulus´ sjette armé omringet og tre hundre tusen tyske soldater overgav seg. Men da hadde mer enn tre millioner mennesker mistet livet.

Anthony Beevors dokumentarbok om beleiringen av Stalingrad regnes som et mesterverk , og har mottatt priser over hele verden. Beevor skrev boken etter omfattende studier av russiske arkiver, som gav nytt innblikk i den sjokkerende måten russerne førte krigen på og et detaljert bilde av hvordan katastrofen utviklet seg for den VI tyske Armé.

Stalingrad gjenskaper med isnende nærvær historiens kanskje verste slag, og handler like mye om krigens redsler som om militære strategier.Dagboknotater og brev løfter fram enkeltskjebnene og kaster samtidig lys over det som skjedde på en langt større skala.

Resultatet er en gripende levendegjøring av et av Europas mørkeste øyeblikk.
Stalingrad presenterer den menneskelige og militære tragedien mer levende, presist og veldokumentert enn noe annet tilsvarende verk.

format_quote

«Maken til bok! Her klistres man til lesningen fra første til siste side. Anbefales på det varmeste.»
Yngvar Ustvedt, VG, terningkast seks

«Boken er en bragd.»
Per Anders Madsen, Aftenposten

«Spennende, helt avsindig besettende. Urrah! Stalingrad!»
Espen Søbye, Dagbladet

«Beevor har levert noe som må være nærmest en komplett krigshistorie.»
Tuva Gry Øyan, Klassekampen

«En dokumentasjon av kampvilje og lidelse hinsides det man skulle tro var menneskelig mulig.» Frederik Wandrup, Dagbladet

«Det mesterlige ved boken er at den er i stand til å vise selve omfanget av slagets redsler, som mangler sidestykke i all vestlig erfaring. Denne gripende beretningen vil være standardverket som alle andre verk må måle seg opp mot. Ganske enkelt brilliant.»
The New York Times

format_quote
format_quote

format_quote
format_quote

format_quote
format_quote

format_quote

Antony Beevor
Les mer om forfatteren