Pris: 349,-
En av tjue har, eller har hatt, kreft. Det betyr at de fleste har familie, venner eller kolleger med kreft. Vi burde ikke snakke mindre om sykdom, mener Elin Killie Martinsen, vi må snakke mer!
Som pasient har hun savnet flere bøker som beskriver hvordan det er å være syk. Særlig er hun opptatt av hvordan det føles å være innlagt pasient på et sykehus over tid. Man overgir seg til et regime man må stole på. Samtidig mister man noe av sin menneskelighet, man føler seg som et barn og er helt avhengig av å føle tillit til regimet når man er på sitt mest sårbare.
Boka er skrevet for alle som må leve med kreft. Den er også nyttig for alle som kjenner noen som har kreft, og som syns det kan være vanskelig å snakke om det. De som jobber profesjonelt med kreftpasienter vil få gode innspill til hvordan man bedre kan møte pasienter.
format_quote format_quote
«Kroppen er beskyttet av en hud, med noen åpninger, og noen av disse kan vi lukke, som øyne og munn. Til vanlig er det som er innenfor huden din, og flere centimeter utenfor, ditt eget område. Folk må bli invitert hvis de skal innenfor. Ellers har de ikke noe inni kroppen å gjøre. På sykehus er alt dette helt annerledes.»
Fra boka
format_quote