Paris en veiviser

Pris: 349,-

 • info
 • ISBN 9788243008045
 • Innb.:Heftet med klaffer
 • Status:I salg
  • Utg.år:2014
  • Språk:Bokmål
  • Forlag:Spartacus
  expand_more
Sven Egil Omdal

Paris. En veiviser

Det overraskende, det autentiske og det ukjente Paris lar seg bare oppdage til fots.

Bortenfor Eiffeltårnet og Louvre, bakenfor Triumfbuen og Luxembourg-hagen ligger det smug og vakre små hager, overraskende butikker, gamle bistroer, erotiske fasader, overdådige brasserier og romantiske vinbarer. Alt har sin egen historie.

Med Sven Egil Omdal som en kyndig veiviser og historieforteller vandrer vi en ettermiddag i den monumentale kirkegården Père Lachaise, tilbringer en morgen på Montmartre, oppdager Picassos Paris og gjenopplever jazzens gullalder i Saint-Germain-des-Prés. Turene går under broene, gjennom arkadene og over plassene, men hele tiden tett på kunstnere og keisere, sangere og syndere. Dette er en Paris-guide både for de som opplever lysenes by for første gang og for alle dem som bare må tilbake.

Omdals guide er spekket med anekdoter og byhistorie, men er også en praktisk bok, oppdelt i områder med konkrete forslag til utflukter. Hvert kapittel inneholder kart over rutene, lister med anbefalte spisesteder og hotell, spesielle butikker, muséer og tips til barnevennlige steder.

270 sider


errata s. 152-153 :


Mens jugendstilen fikk et stramt og framoverskuende preg i Wien og Berlin, ble den parisiske art noveau nostalgisk til det reaksjonære. Pariserne demonstrerte at vel kan de sette pris på ting som er chic, men virkelig begeistret blir de helst for litt overdådig kitsch. Den nye industrialiseringen, og ikke minst revolusjonene på samferdselsområdet, skulle kles med en luksus som pekte bakover til tiden før revolusjonen. Så fikk det ikke hjelpe at arbeidet med likhet var kommet noe kort. Gjennom hele La Belle Epoque var fattigdommen utbredt i Paris, det var store slumområder både på høyre og venstre bredd, tusenvis av jenter ble tvunget ut i prostitusjon som var alt annet enn vakker. Den lave sosiale mobiliteten tydet på at heller ikke broderskapet var fullt ut gjennomført som politisk program.


Sven Egil Omdal er en av Norges fremste skribenter og journalister
Les mer om forfatteren