På vandring med et esel i Cevennene - ISBN 9788243011663 - Spartacus Forlag
Pa vandring med et esel i cevennene 4

Pris: 299,-

 • info
 • ISBN 9788243011663
 • Innb.:Innbundet
 • Status:I salg
 • Oversetter:Alexander Leborg
 • Omslagsdesign:Anja Hauger Ratikainen
bookBla i boka
  • Utg.år:2018
  • Vekt:0.248
  • Språk:Bokmål
  • Forlag:Spartacus
  • Bokgruppe:32
  • Originalens titel:Travels With a Donkey in the Cévennes
  expand_more
Robert Louis Stevenson

På vandring med et esel i Cevennene


«For min egen del reiser jeg ikke for å komme noe sted, men for å vandre. Jeg reiser for reisens skyld.» 


Høsten 1878 er den unge skotske forfatteren Robert Louis Stevenson preget både av lungesykdom og kjærlighetssorg. Han bestemmer seg for å legge ut på vandring i den sørfranske fjellkjeden Cevennene, der klimaet skal være godt for både kropp og sjel.


Dagboken fra turen blir til det som i dag regnes som en av friluftslitteraturens store klassikere. På vandring med et esel i Cevennene er først og fremst forfatterens betraktninger av naturen som omgir ham og menneskene han treffer underveis. Men den handler også om Stevensons eneste følgesvenn, det gjenstridige eselet Modestine, som han aldri helt makter å bli herre over. Hun gjør turen både tyngre og langsommere enn den ville vært uten henne, men blir likevel en viktig del av Stevensons liv de tolv dagene turen varer.

format_quote

«Også som novellist og friluftsforfatter er Robert Louis Stevenson blitt en moderne klassiker … Dette er friluftslitteratur skrevet av en nybegynner blant vandringsmenn, og det gir fortellingen en helt særegen sjarm. … 'På vandring med et esel i Cevennene' foreligger i en spenstig oversettelse ved Alexander Leborg, som også har utstyrt boka med perspektivskapende opplysninger i noter og etterord. Anbefales!»

Espen Haavardsholm, Klassekampen


«Det er ei risikabel reise, men dermed litterært sjarmerande. … Alexander Leborg har kledd omsetjinga i eit språk som imponerande nok verkar både tidstypisk og moderne. Han byd også på eit opplysande etterord om forfatteren og reisa hans … Ei leseverdig og lærerik utgjeving.»

Ingvild Bræin, Dag og Tid


«en av de fineste bøkene som er laget om friluftsliv og vandring.»

Harvest – Mennesket & Naturen


«enormt løyen»

Janne Stigen Drangsholt, Kjente bøker på 4 minutter, NRK


«En fornøyelig reiseskildring … byr på både humor, selvinnsikt og ikke minst poetisk språk.»

Runar Larsen, Magasinet Reiselyst


«det som gjør boken original, er ikke bare skildringen av møtet med vill og vakker natur, men det tette og intime forholdet til følgesvennen av hunkjønn: Eselet Modestine. … en meget innholdsrik reiseskildring.»

Marion Berntzen Koksvik, Friheten


«en banebrytende klassiker»

The Guardian


«en klassiker»

Sunday Times


«sprudlende av liv den dag i dag»

New York Times

format_quote

Robert Louis Stevenson Robert Louis Stevenson er mannen bak klassikere som «Kidnappet», «Skatten på sjørøverøya» og «Dr. Jekyll og Mr. Hyde».
Les mer om forfatteren