Norske middelalderballader melodier bind 4

Pris: 349,-

 • info
 • ISBN 9788230401866
 • Innb.:Innbundet
 • Status:I salg
  • Utg.år:2016
  • Språk:Bokmål
  • Forlag:Scandinavian Academic Press
  expand_more
Astrid Nora Ressem

Norske middelalder-ballader, Melodier bind 4

Biografier, register og tillegg
Fjerde og siste bind i bokserien som presenterer melodiene til norske middelalderballader.

Dette firebindsverket gir en enestående mulighet til å bli kjent med nesten halvannet tusen melodier som har vært brukt ved framføringer av norske middelalderballader. Melodibindene utgjør halvparten av et prosjekt som også omhandler balladetekstene. Åtte hundre tekstoppskrifter ligger tilgjengelige på Nasjonalbibliotekets nettside. Der ligger det også informasjon om hele prosjektet, utfyllende stoff om de enkelte balladene og digitaliserte originalmanuskripter. 150 år etter de første forsøkene på å gi ut en vitenskapelig utgave med norske middelalderballader, er vi nå med andre ord endelig i mål.
 
Utgivelsen av melodiene og tekstene følger de samme prinsippene, noe som gjør det lett å bruke de to verkene opp mot hverandre, selv om de er publisert hver for seg. Det første melodibindet inneholder melodiene til de naturmytiske balladene, legendeballadene og de historiske balladene. Bind 2 er viet ridderballadene og kjempe- og trollballadene, og det tredje bindet er fylt med melodier til skjemteballadene. Bind 4 inneholder biografier over 370 sangere og 95 samlere, meloditillegg, en geografisk oversikt og registre over titler, førstelinjer og omkved.  
 
Redaktør: Astrid Nora Ressem
Redaksjon: Velle Espeland, Liv Kreken, Børge Nordbø, Elin Prøysen, Olav Solberg, Ellen Nessheim Wiger

Feiring og lansering:
Denne utgivelsen markerer også sluttføringen av et enda større verk, der alle norske middelalderballader presenteres i 12 bind.
Begivenheten feires gjennom utstilling og samtale på Nasjonalbibliotaket, samt balladekonsert med Kringkastingsorkesteret og gjeste-kvedere i Store Studio på Marienlyst.

Astrid Nora Ressem er musikkviter og har i mange år arbeidet med de norske middelalderballadene.
Les mer om forfatteren