Krigen mot siouxene

Pris: 299,-

 • info
 • ISBN 9788243003446
 • Innb.:Innbundet
 • Status:I salg
  • Utg.år:2005
  • Kategorier:Historie, alle
  • Vekt:0.57
  • Sideantall:240
  • Forlag:Spartacus
  • Bokgruppe:31
  expand_more
Karl Jakob Skarstein

Krigen mot siouxene

Nordmenn mot indianere 1862–1863

"«Krigen mot siouxene» er ei spennende bok, livfullt skrevet. Forfatteren skildrer kamper og slag så intenst at man blir revet med, ofte fullt på høyde med hva store fortellere som Kjell Hallbing og Larry McMurtry har gjort."
willy b, Dagbladet


Mens borgerkrigen herjet i USA, levde nybyggerne i Minnesota fortsatt i fred. Mange av dem var nordmenn. Men mot slutten av sommeren 1862 ble den fredelige plassen åsted for et blodbad. Etter flere tiårs undertrykkelse, grep siouxindianerne til våpen. De forsøkte fortvilet å holde på sitt tradisjonelle levevis, mens nordmennene så dette landet som en gave fra Gud.

Flere nordmenn ble slaktet ned, mens andre deltok aktivt som soldater i den brutale krigen som fulgte.

Denne boken forteller for første gang på norsk den oppsiktsvekkende historien om krigen mellom nordmenn og indianere. Karl Jakob Skarstein har benyttet et unikt kildemateriale, og gjennom dagbøker, brev og nedtegnelser fra nybyggerne i området , skildrer han levende dramaet som utspilte seg.


"En av de beste historiebøkene undertegnede har lest" (Anmeldelse i Ny Tid)


Anmeldelse av willy b i Dagbladet


Karl Jakob Skarstein (f. 1970) er cand. philol fra Universitetet i Bergen. Han har tidligere utgitt «Til våpen for det nye land – norske innvandrere i den amerikanske borgerkrig» (Cappelen 2001).

format_quote

"Sterk bok [...] «Krigen mot siouxene» er ei spennende bok, livfullt skrevet. Forfatteren skildrer kamper og slag så intenst at man blir revet med, ofte fullt på høyde med hva store fortellere som Kjell Hallbing og Larry McMurtry har gjort. Det legges ingen fingre imellom, for eksempel får vi høre at skalperinger ikke alltid ble like klinisk rent utført; noen ganger kunne deler av offerets ansiktet følge med. Skarstein forteller også at hvite bedrev skalpering i stor stil."
willy b, Dagbladet

«Solid og overbevisende ….»
Yngvar Ustvedt, VG


Om "Til våpen for det nye land" (2001):
«Et solid dokument om den amerikanske borgerkrigen. Karl Jakob Skarstein har også lagt vekt på å skildre krigens grusomheter … Og han gjør det levende.»
Arild Berg Karlsen, Bergens Tidende

«På en dyktig måte sørger Skarstein for at dette både er en bok om norske innvandrere i krig og en innføring i en krig som vi stort sett kjenner fra amerikanske bøker, filmer og fjernsynsserier.»
Bjarne Botnen, Vårt Land

format_quote
format_quote

format_quote
format_quote

format_quote

Karl Jakob Skarstein er cand. philol med historie som hovedfag.
Les mer om forfatteren

Fler titler av Karl Jakob Skarstein