Kommunikative maktstrategier

Pris: 248,-

Kjøp
 • info
 • ISBN 9788243000216
 • Status:Utsolgt
  • Utg.år:1993
  • Kategorier:Filosofi og idéhistorie
  • Sideantall:250
  • Forlag:Spartacus
  expand_more
Espen Schaanning

Kommunikative maktstrategier

Rapporter fra et tårn

Boken er dypt kritisk til de humanistiske fagenes praksis og posisjon i samfunnet.

Schaanning gir oss et innsiktsfullt møte med noen av de mest sentrale tenkerne i vår tid, bl.a. Habermas, Gadamer, Foucault, Deleuze & Guattari. Felles for dem alle er at de befatter seg med den vestlige sivilisasjonens verdigrunnlag og evne til selvrefleksjon.

De er i liten grad representert i norske utgivelser, og slik sett bidrar Schaanning til å åpne opp for noen av de mest interessante intellektuelle posisjonene på kontinentet.

format_quote

«Kommunikative maktstrategier er ingen avhandling som grundig besvarer bestemte spørsmål. Den er mer et stridsskrift, en pamflett, som setter tanker i sving. –et spennende debattinnlegg» Dag Østerberg, Kritikertorget «En bok som kan - og gjerne vil - provosere. Og til tross for en fryktinngytende tittel, en bok som kan leses av - og provosere - intereserte også utenfor «tårnet»»
Bettine Palmstrøm, Vårt Land

«Boken kan anbefales fordi den er en tankevekker med hensyn til spørsmålet om hva man skal med humanvitenskapen, Éman kan trygt lese den uten å frykte den «populariserte» dumskap» Geir Grothen, Morgenbladet

«Kommunikative maktstrategier er godt skrevet, med et underholdende språk, og med sterke utfall i flere retninger. Et godt og opplysende debattinnlegg!»
Bjørn Olav Megård, Ung Teologi

format_quote

Espen Schaanning er doctor philos, har også fransk doktorgrad i filosofi, og er professor i idéhistorie ved UiO.
Les mer om forfatteren

Fler titler av Espen Schaanning