Kan det fikses - ISBN 9788243015661 - Spartacus Forlag
Kan det fikses

Pris: 249,-

 • info
 • ISBN 9788243015661
 • Innb.:Heftet med klaffer
 • Status:I salg
bookBla i boka
  • Utg.år:2024
  • Kategorier:Politikk og samfunn
  • Vekt:0.17
  • Språk:Bokmål
  • Forlag:Spartacus
  • Bokgruppe:31
  expand_more
Marte Rostvåg Ulltveit-Moe

Kan det fikses

Hvordan Norge kan bli et reparatørsamfunn

Har du ringt til en vaskemaskinreparatør og fått beskjed om at det ikke lønner seg å reparere? Har du prøvd å finne noen som kan fikse brødristeren din og irritert deg over at du til slutt måtte kjøpe en ny? Har du lurt på hvorfor sko slites raskere enn før og hvorfor sykkellykter går så fort i stykker?


Reparatørene i Norge er undervurdert og oversett. De passer ikke inn i dagens økonomiske system, der flere og flere av tingene vi omgir oss med, ikke er produsert for å vare.


I denne boka kommer skomakeren i Flekkefjord, hvitevarereparatøren på Askøy, mobilfikseren på Hamar og sydama i Kristiansand til orde. Reparatørene skryter ikke, reklamerer sjelden og fører ikke klimaregnskap. De jobber ofte i bortgjemte lokaler, og mange av dem uorganisert og underbetalt. Men sånn trenger det ikke å være. Dette er historien om hvordan vi kan forvandle sløselandet Norge til et reparatørsamfunn.

format_quote

«Reparatørene har ingen organisasjon som kan fremme deres sak, men nå har de i det minste fått en talsperson i Marte Ulltveit-Moe. … I boken skriver hun engasjert og med innsikt om gjenbrukets betydning for miljø og klima.


… Dette er en liten og lettlest bok, men den gir inspirasjon og kunnskap…»


Arne Øgaard, Pengevirke

format_quote
format_quote

«Viktigast er det likevel at boka vekker kjensler - eg vert både oppgjeven og optimistisk…»


«…ein liten, men gjevande start på reisa mot reparatørsamfunnet vi inst inne veit vi treng.»


Siri Helle, Dag og Tidformat_quote
format_quote

«Selv ble jeg begeistret for denne vesle boka. Vi som vil forvandle sløselandet Norge til et samfunn med et forbruk innafor jordens tålegrense, får hjelp og inspirasjon av forfatteren til å se hvordan vi kan bidra. Både ved å dytte på som forbrukere der vi bor og som organisasjon overfor beslutningstakerne. Boka anbefales derfor varmt!»


Elisabeth Briseid, Besteforeldreaksjonen

format_quote
format_quote

«Kan det fikses? er ei tankevekkende bok. Den setter vårt overflodssamfunn i et forunderlig lys. Kjøpe, kjøpe, kjøpe – er det meningen med livet? Dessuten har boka er grønt perspektiv som blir viktigere og viktigere å reflektere inn i alt det vi skriver og tenker i disse dager. Boka tar bare noen få timer å lese. Gjør det!»


Jan-Erik Østlie, FriFagbevegelse

format_quote
format_quote

«Ulltveit-Moe innfører, for meg, et nytt og interessant skille mellom gjenbruk og resirkulering. Det siste høres veldig fint ut, men er ofte, ifølge Ulltveit-Moe, en form for "grønnvasking".

[…] et viktig dokument. De politikerne som vil gjøre seg selv relevante og aktuelle for morgendagens velgere, blir nødt til å ta Ulltveit-Moes forslag alvorlig.»


Valerie Kubens, Sørlandsbok

format_quote
format_quote

Lørdagsrevyen 9. mars 2024

format_quote

Marte Rostvåg Ulltveit-Moe
Les mer om forfatteren