Jakten på Olav den hellige - ISBN 9788243008397 - Spartacus Forlag
Jakten pa olav den hellige 1

Pris: 179,-

Kjøp
 • info
 • ISBN 9788243008397
 • Innb.:Heftet
 • Status:Midlertidig utsolgt
  • Utg.år:2014
  • Vekt:0.26
  • Språk:Bokmål
  • Forlag:Spartacus
  • Bokgruppe:50
  expand_more
Øystein Morten

Jakten på Olav den hellige

I september 2010 finner religionshistorikeren Øystein Morten levninger den katolske kirken hevder tilhører Olav den hellige. Vitenskapelige eksperter ved Universitetet i Oslo, i Uppsala og i USA settes på saken.


Jakten på Olav den hellige er i gang.


Røntgenfotografi, karbondateringer og DNA-strukturer, viser sammen med nye kildestudier en helt annen mann enn den Snorre skildret.


Dette er fortellingen om en annen Olav enn den vi kjenner. En mann som dukker opp som leiesoldat i England på begynnelsen av 1000-tallet.


Samtidig handler denne boken om tro og håp i middelalderen, om en mektig kirke, forbyttede lik og om hemmeligheter som har ligget gjemt hos domkapitlet i Nidaros.


«Det var ingen solformørkelse på Stiklestad 29. juli 1030. Ingen konge som kastet sverdet. Det fantes ingen blind mann med blod på hendene, ingen sandbanke, ingen kiste som kom opp av jorden. Ingen frisk duft og ingen voksende negler. Ifølge mange av de eldste kildene dreide det seg heller ikke om noe stort slag på Stiklestad.»

format_quote

«En av årets beste bøker. Spennende som en kriminalroman»


«Glimrende historiefortelling! Det er imponerende hvordan religionshistorikeren og forfatteren Øystein Morten ved hjelp av enkle litterære grep kan gjøre historien om Olav den hellige levende og engasjerende igjen. Slik føyer han seg også pent inn i rekken av ganske unge norske historikere som er i ferd med å revitalisere en stolt fortellertradisjon i norsk historieskrivning. … Forfatteren bringer oss med god penn og flott driv inn i den norske og europeiske middelalderen og dens mange stridigheter, plyndringstokt, giftermål og intrikate allianser. En historisk periode som ikke står noe tilbake for fiksjonsverk som for eksempel «Game of Thrones» med hensyn til vold og action. … Gjennom hele boken veksler Morten ubesværet mellom de to parallelle historiene han vil fortelle. Det er som sagt drivende godt fortalt, informativt og stramt disponert. Bedre kan det vanskelig gjøres.»


Sindre Hovdenakk, VG

format_quote
format_quote

«Fremragende dokumentarbok, glitrende historiefortelling.»


Sølvi Wærhaug, VG, Årets beste bøker 2013

format_quote
format_quote

«Gjengivelsen av den vitenskapelige granskningen av relikvien er drivende godt fortalt. Det er også beretningen om Olav Haraldssons liv, virke og endelikt. De to hoveddelene av boken er naturlig nok svært ulike, men felles for dem er at forfatteren er presis og etterrettelig, uten at dette går ut over lesbarheten. Han skiller tydelig mellom det som kan regnes som objektive fakta og egne og andres spekulasjoner.»


Ole Kallelid, Stavanger Aftenblad

format_quote
format_quote

«Med en ny og spennende vinkel blåser forfatteren nytt liv i fortellingen om Olav den hellige. … Det var ingen solformørkelse, ingen blind mann med blod på hendene. Historien om Olav er blandet med vandrehistorier om Wilhelm Erobreren, Karl den store og Jesus. Boka er godt oppbygd, skrevet i et stramt og faktaorientert språk som gir tillit til historikeren.»


Guri Hjulstad, Trønder-Avisa

format_quote
format_quote

«Drivende godt fortalt.»


Stavanger Aftenblad

format_quote

Øystein Morten er forfatter og religionshistoriker fra Universitetet i Oslo.
Les mer om forfatteren