Hersketeknikk

Pris: 268,-

Kjøp
 • info
 • ISBN 9788243003743
 • Innb.:Innbundet
 • Status:Midlertidig utsolgt
  • Utg.år:2007
  • Kategorier:Språk og litteratur | Håndbøker og oppslagsverk
  • Sideantall:234
  • Forlag:Spartacus
  expand_more
Hilde Sandvik / Jon Risdal

Hersketeknikk

En slags håndbok

En håndbok som identifiserer hersketeknikker i arbeidsliv, hjemmet og i offentlige debatt -- og som lærer deg å slå tilbake, der og da.

"Den lille elegante boken"
- Guri Hjeltnes, VG

Har du blitt oversett på møter? Blir du sablet ned i debatter uten at du helt kan gjøre rede for hva som skjedde? Får du ros for å ha vært «flink jente» eller føler deg som en tosk etter den strålende festen der «alle» var til stede?

Først etterpå kommer raseriet over å ha blitt utsatt for hersketeknikker. Men da er det for sent å ta til motmæle. Denne boka lærer deg å avsløre hersketeknikkene og slå tilbake!

Forfatterne kartlegger, analyserer og setter navn på hersketeknikker i dagens Norge. De viser hvordan primitive teknikker kan brukes til å sette mennesker ut av spill. Boka har rikelig med eksempler og historier fra virkeligheten som de aller fleste vil kjenne igjen, enten de er fra dagligliv eller fjernsynsdebatter.

Skarpt og vittig illustrert av Per Dybvig.

Medieomtale:
"Tiden ute for flink pike" av Guri Hjeltnes i VG
"Splitt og hersk" av Anne Lindmo i Dagsavisen
"Hersketeknikker før og nå" av Berit Ås i Prosa
Nettprat med forfatterne på aftenposten.no
Intervju i Klassekampen
Intervju i Bergens Tidende
Omtale i Dagens Næringsliv
Intervju i forbruker.no
Intervju i Ukeavisen Ledelse

format_quote

"Den nye Hersketeknikk-håndboka er en forbilledlig samling av hendelser der en person ydmyker, undervurderer, herser med, overser eller håner en annen."
Berit Ås i Prosa

"Den lille elegante boken er skrevet av forlagsredaktør Jon Risdal i Det norske Samlaget og debattredaktør Hilde Sandvik i Bergens Tidende. Omslaget er bekende svart, og når ordet «hersketeknikk» på forsiden lett kan forveksles med «hekseteknikk», assosierer vi fritt om heksebrygg og det som verre er. Og vi ser en hånd som trekker i alle trådene, som i et dukketeater."
- Guri Hjeltnes, VG

"Sandvik og Risdal beskriver lett gjenkjennelige, morsomme og rystende eksempler på hersketeknikkenes anvendelse i TV-studioer og på avissider, rundt møtebord og kjøkkenbord. Boka virker nesten skummelt aktuell etter årets mange avsløringer om intrikat maktkamp i flere av landets partier, organisasjoner og institusjoner."
- Anne Lindmo i Dagsavisen

"to hundre velskrevne sider [...] Tilslutt må jeg si at boka "Hersketeknikk" er en klok bok. Den kan bidra til å gjøre maktkamper mer ærlige og avslører skitne triks."
- Hannah Helseth i Klassekampen

format_quote

Hilde Sandvik er journalist og forfatter.
Les mer om forfatteren

Jon Risdal er siviløkonom, master i retorikk og forlagsredaktør.
Les mer om forfatteren