Heimat - ISBN 9788243012073 - Spartacus Forlag
Heimat

Pris: 449,-

 • info
 • ISBN 9788243012073
 • Innb.:Innbundet
 • Status:I salg
 • Oversetter:John Grande
 • Omslagsdesign:Nora Krug
 • IllustratørNora Krug
bookBla i boka
  • Utg.år:2019
  • Kategorier:Biografier og memoarer | Dokumentar | Historie, andre verdenskrig
  • Vekt:0.842
  • Sideantall:288
  • Språk:Bokmål
  • Forlag:Spartacus
  • Emne:Grafisk memoar, tegneserie, dokumentar
  • Bokgruppe:32
  • Originalens titel:Heimat
  expand_more
Nora Krug

Heimat

Et tysk familiealbum

Gjennom en unik blanding av tegneserie, utklippsbok og memoar utforsker Nora Krug sannheten om sin egen families krigshistorie i Nazi- Tyskland. I prosessen forteller hun historien til en hel generasjon.


Krug vokste opp i Karlsruhe flere tiår etter krigen, men kjente på en ambivalens knyttet til hjemlandets nære fortid. På sine ungdomsreiser utløste den tyske aksenten sterke følelser hos menneskene hun møtte. Og sytten år etter at hun forlot Tyskland for å bo i USA, innså Nora at hun ikke fullt ut kunne forstå seg selv uten å konfrontere fortiden.


I Heimat dokumenterer hun sin egen reise tilbake, der hun langsomt avdekker hva familien hennes faktisk gjorde under krigen. Heimat er en kraftfull, vakkert illustrert og lyrisk fortalt grafisk memoar – en meditasjon over søkenen etter kulturell identitet, over betydningen av historie og følelsen av å høre hjemme. Det er en bok som gjør et varig inntrykk på leseren.


Vinner av den amerikanske kritikerprisen 2019.


Les mer om Heimat forfatterens hjemmeside.

format_quote

«( Heimat ) ...åpner opp tegneserieromanen og lar virkeligheten få tre inn i den på en visuelt dokumentarisk måte.»

Erle Marie Sørheim, Empirix

format_quote
format_quote

«...utforsker på briljant vis sannheten om families krigshistorie i Nazi-Tyskland og hvordan vi som individer lar oss prege av valgene til generasjonene som kom før oss.»

Janne Stigen Drangsholt, Aftenposten Innsikt

format_quote
format_quote

«En gripende, dypt original og fortjent prisbelønt memoarbok der amerikanske Nora Krug gjennom tekst og tegning forsker i sin tyske familiehistorie. Som få andre klarer hun gjennom seriemediet å mane fram hvordan det faktisk kan ha vært å være en vanlig far i en vanlig småby og være vitne til jødeforfølgelsene.»

Bernt Erik Pedersen, Dagsavisen


«Hver og en av de 288 sidene i boka er et kunstverk … Den kunstneriske utførelsen er så gjennomført, så presis og så vinnende, at 'Heimat' blir en fengslende pageturner til tross for sin fragmentariske komposisjon.»

Jon Rognlien, Dagbladet


«‘Heimat’ evner å sette noe så vondt og viktig på begrep, en grunnleggende lengsel etter identitet og historisk forløsning, og samtidig erkjennelsen av at forløsningen aldri kan nås, på en måte som er ulik nesten alt annet jeg kjenner til. Det er en bragd av de helt sjeldne.»

Even Teistung, Klassekampen


«Allt är berättat och illustrerat i en form som avväpnar läsaren så att man blir försvarslös inför Nora Krugs berättelse. Det är oerhört effektivt och skoningslöst.»

Smålandsposten


«Et genialt oppgjør med fortiden ... Selv når hun fyller ut de manglende detaljene, lar hun historiene stå åpne; hun feller ikke dommer eller tilgir, men ønsker bare å komme så nærme sannheten som mulig. Å få hele bildet, og få det riktig.»  

New York Times


«Informativ som en historiebok og rørende som en roman.»

Financial Times


«Nora Krugs bok er et overflødighetshorn av virkemidler. … Det er en bragd at de mange og ulike elementene fungerer så godt sammen.»

Morten Harper, Le Monde Diplomatique Norge


"Krug visker ut grensene mellom tegneserie, utklippsbok og kollasj idet hun forsøker å gi mening til historien, Holocaust, hennes tyske arv og sin egen families rolle i det hele.»

The Boston Globe, Årets beste bøker 2018


«I en grafisk roman som er dels utklippsbok, dels memoar, dykker Nora Krug dypt ned i egen families fortid på jakt etter skyld eller forsoning. I prosessen forteller hun historien til en hel generasjon.»

Minneapolis Star-Tribune, Årets beste bøker 2018


«Et mesterverk av en fortelling – rørende som en roman, dyptpløyende som en sakprosabok»

Stern


«Dypt personlig—og dypt rørende. Lik vår mangefasetterte hukommelse, kobler boken tekst, bilde, grafisk kunst og tematisk kompleksitet sammen til en åpenbaring som er nesten like kraftfull for leserne som den må ha vært for forfatteren»

Kirkus Reviews

format_quote

Nora Krug er en tysk-amerikansk illustratør og forfatter som har vakt internasjonal oppsikt med sin grafiske memoir «Heimat»
Les mer om forfatteren