Fotball forklarer verden 1

Pris: 169,-

 • info
 • ISBN 9788243003576
 • Innb.:Heftet
 • Status:I salg
  • Utg.år:2006
  • Kategorier:Pocket | Dokumentar
  • Sideantall:256
  • Forlag:Spartacus
  expand_more
Franklin Foer

Fotball forklarer verden!

En (tvilsom) teori om globalisering

Fotball er så mye mer enn en idrett! Det er den eneste sporten som har veltet regjeringer, utløst kriger og startet frigjøringsbevegelser. Med dette i tankene, la Franklin Foer ut på reise til ti av hovedstedene i fotballverden.

”Her er beviset på det fotballentusiaster alltid har visst: Verden kan forklares gjennom 22 voksne menn som får betalt for å løpe etter en lærkule.”
Bjørn Gabrielsen, Dagens Næringsliv

Fotball er mye mer enn en idrett. Fotball er et perspektiv på verden. Å være supporter krever tro på linje med religion, og sporten er den eneste som har veltet regjeringer og startet frigjøringsbevegelser!

Med dette i tankene la amerikaneren Franklin Foer ut på reise til ti av hovedstedene i fotballverden. Underveis sporet han opp Englands mest beryktede hooligan. Han møtte enken til Arkan, krigsforbryteren som formet Serbias mest fryktede hær av supporterne til fotballklubben Røde Stjerne. Og han reiste til Amsterdam for å finne ut hvorfor Ajax-supporterne pynter stadion med israelske flagg og David-stjerner.

Fotball forklarer verden! er en bok full av overraskelser. Forfatteren viser oss hvordan fotballen mange steder rommer nasjonalisme og hat - men også samhold og kvinnefrigjøring.

Boka fikk strålende kritikker og ble en bestselger i USA. Den er allerede oversatt i 16 land. Fotball forklarer verden! er virkelig underholdende om du liker fotball, og underholdende virkelighet om du ikke gjør det.

format_quote

”Den amerikanske forfatteren Franklin Foer er en meget god forteller, med sans for detaljer, god research, masse entusiasme, fornøyelige anekdoter og gjerne litt iscenesettelse av egen person – om nødvendig. [...] Foers bok er svært god. En av grunnene for dette er at den like mye er ei bok om politikk og ukultur som ei fotballbok.”
Jan-Erik Østlie, Ny Tid

”Her er beviset på det fotballentusiaster alltid har visst: Verden kan forklares gjennom 22 voksne menn som får betalt for å løpe etter en lærkule.”
Bjørn Gabrielsen, Dagens Næringsliv

”For en politisk interessert fotballelsker er denne boken både underholdende og lærerik.”
Ivar A. Iversen, Dagsavisen

format_quote
format_quote

format_quote

Franklin Foer er forfatter og journalist blant annet i The New Republic.
Les mer om forfatteren