Fotball forklarer verden

Pris: 278,-

Kjøp
 • info
 • ISBN 9788243003477
 • Innb.:Innbundet
 • Status:Midlertidig utsolgt
  • Utg.år:2005
  • Kategorier:Politikk og samfunn
  • Sideantall:266
  • Forlag:Spartacus
  expand_more
Franklin Foer

Fotball forklarer verden!

En (tvilsom) teori om globalisering

Fotball er så mye mer enn en idrett! Det er den eneste sporten som har veltet regjeringer, utløst kriger og startet frigjøringsbevegelser. Med dette i tankene, la Franklin Foer ut på reise til ti av hovedstedene i fotballverden.

Fotballstadion er også en unik arena for samhold, stammetilhørighet og globale trender.. Med dette i tankene, la amerikaneren Franklin Foer ut på reise til ti av hovedstedene i fotballverden. Han møtte enken til Arkan, krigsforbryteren som formet Serbias mest fryktede hær ut av supporterne til fotballklubben Røde Stjerne. Han sporet opp Englands mest beryktede hooligan, og han reiste til Amsterdam for å finne ut hvorfor Ajax-supporterne pynter stadion med israelske flagg.

Resultatet er en rik og underholdende bok om fotballens voldsomme innflytelse i verden, på godt og vondt. Anbefales alle som trodde de aldri skulle lese en fotballbok!

Franklin Foer er journalist i New Republic, og skriver også for bl.a. New York Times og Wall Street Journal. «Fotball forklarer verden» ble en bestselger i USA i fjor.

"For en briljant idé! Dette er virkelig underholdende om du liker fotball - og underholdende virkelighet om du ikke gjør det!" The Times


"Hvis USA vinner VM i fotball.." artikkel skrevet for Dagbladet av forfatteren selv


"Fotballfest fra fotballfrelst!" - anmeldelse, jan Erik Østlie Ny Tid.

format_quote

"Fotball forklarer neppe verden, men for en politisk interessert fotballelsker er denne boken likevel både underholdende og lærerik."
Ivar A. Iversen, Dagsavisen

"Foer (er) en meget god forteller, med sans for detaljer, god research, masse entusiasme, fornøyelige anekdoter og gjerne litt iscenesettelse av egen person – om nødvendig.
Forhåpentligvis har det for lengst framgått av denne teksten at Foers bok er svært god"
Jan Erik Østlie, Ny Tid

“Glitrende skrevet og snedig uttenkt! Den er nødvendig lesning ikke bare for fotballelskere, men for enhver som ønsker å forstå hva som foregår i verden i dag”
Alexander Hemon, forfatteren av Nowhere Man

“Foer forteller gode historier og reiser med et engasjerende og engasjert blikk. Han er morsom, skarp, observant og reflektert”
The Independent

“Et fengslende og ambisiøst prosjekt”
Time Europe

format_quote
format_quote

format_quote
format_quote

format_quote
format_quote

format_quote

Franklin Foer er forfatter og journalist blant annet i The New Republic.
Les mer om forfatteren