Flaggermusenes by

Pris: 338,-

 • info
 • ISBN 9788243003804
 • Innb.:Innbundet
 • Status:I salg
  • Utg.år:2006
  • Kategorier:Skjønnlitteratur | Biografier og memoarer
  • Sideantall:256
  • Forlag:Spartacus
  expand_more
Dario Fo

Flaggermusenes by

Mine første sju år (og noen til)

Nobelprisvinner Dario Fos fiksjonaliserte selvbiografi. Her forteller han med varme og ømhet om sin oppvekst i Nord-Ialia. Hans særegne humor er blandet med en fengslende fortellerglede.

"[Fos] barndomsskildringer som nå foreligger på norsk, bekrefter at han er en både original, lidenskapelig og ikke minst spill levende forteller. God fornøyelse."
- Sindre Hovdenakk, VG, terningkast 6

Flaggermusenes by er nobelprisvinner Dario Fos fiksjonaliserte selvbiografi. Her forteller han med varme og ømhet om sin oppvekst i Nord-Ialia. Hans særegne humor er blandet med en fengslende fortellerglede.

Å lese Dario Fos selvbiografi er som å være tilskuer til en av hans teaterforestillinger.

Scenen er hans oppvekstby ved Lagio Maggiore i Nord-Italia. Her myldrer det av mennesker og hendelser: morfaren som var gartner, gjøgler og historieforteller, det nærliggende Sveits hvor hustakene er av sjokolade og jenta som ble reddet opp av sjøen i en storm og ble hans første store kjærlighet.

Flaggermusenes by er fortalt med det overskudd og den vitalitet Dario Fo er kjent for.

Oversatt av Tommy Watz

format_quote

"Den italienske teatermannen Dario Fo fikk Nobelprisen i litteratur for ni år siden. Hans barndomsskildringer som nå foreligger på norsk, bekrefter at han er en både original, lidenskapelig og ikke minst spill levende forteller. [...] Skildringen av lille Darios oppvekst som den lykkelige sønn av en stolt jernbanemann og en kjærlig mor, er preget av en helt særegen, menneskelig varme. [...] Den avsluttende historien av begravelsen til Fos far er burlesk inntil det vanvittige. God fornøyelse."
- Sindre Hovdenakk, VG, terningkast 6

"Ein sprudlande forteljar boltrar seg i ei omverd befolka av dei fornøyelegaste figurar, sett med alderdommens lune og overberande blikk."
- Haugesunds avis, terningkast 5

"Det er en glad bok. Ingen dystre barndomsminner, ingen bitre erfaringer, men muntre, vemodige, morsomme, viltre og overskuddspregede opplevelser på rekke og rad."
- Liv Riiser, Vårt land

format_quote
format_quote

format_quote
format_quote

format_quote

Dario Fo er italiensk dramatiker og satiriker. Nobelprisvinner 1997.
Les mer om forfatteren