En jente og en gutt

Pris: 299,-

Kjøp
 • info
 • ISBN 9788243009080
 • Innb.:Innbundet
 • Status:Midlertidig utsolgt
 • Oversetter:Erik Ringen
bookBl a i boka
  • Utg.år:2014
  • Språk:Bokmål
  • Forlag:Spartacus
  expand_more
Morten Brask

En jente og en gutt

En øy i Middelhavet. Fra en veranda ser han henne stå i skyggen fra daddelpalmene i hotellets hage. I hånden holder hun en naken, fremmed gutt. Han vet at fra dette øyeblikk vil alt forandre seg mellom dem. Noen dager senere stiller hun ham et ultimatum. Hun vil ha barn. Motvillig går han med på dette, og en tid senere er de gravide med tvillinger.

En jente og en gutt er en fortelling om kjærlighetens begynnelse og slutt, om den største lykke og sorg – og så en dag å ta beslutningen om å forsvinne fra verden.

En gripende og uforglemmelig roman basert på forfatterens egne opplevelser. Historien er intens og til tider sorgtung, men teksten er skrevet i et vakkert, usentimentalt og direkte språk. Dette er en bok du ikke glemmer.

Oversetter: Erik Ringen

«Sterkt og usentimentalt om å miste alt.

En jente og en gutt er en tragisk og hjerteskjærende fortelling, skildret med en slags klinisk nøkternhet og saklig observasjon som står i sterk kontrast til det emosjonelle bulder og brak den avdekker. Det er som å bevege seg på tynn is over et nattsvart tjern i uvisse om det bærer eller brister. Men det bærer. … Den danske, og veletablerte forfatteren Morten Brask, som ikke legger skjul på at det er egne opplevelser som ligger til grunn for historien, klarer å få sorg og smerte til å fremstå usentimentalt og begripelig.»

Lars Helge Nilsen, Bergens Tidende

"Dette er en hjerteskjærende og tragisk fortelling som går rett til hjertet på leseren. Likevel er fortellingen usentimental, - setningene bærer preg av nøkternhet og saklig informasjon, dialogene er korthugde, men såre. Bak lavmæltheten ligger følelsene: den svarte sorgen, den dype fortvilelsen, den uunngåelige skyldfølelsen." 

Astrid Aase Thorstensen, Porsgrunns Dagblad

«En stor og talentfull forfatter som på sjeldent vis forener en uforglemmelig historie med et vakkert og sanselig språk. Hvis man ikke berøres dypt av denne romanen, må man ha et hjerte av sten.» 

Litteratursiden.dk

Morten Brask Dansk rennomert forfatter. Boka En jente og en gutt (Spartacus 2014) er hans første bok på norsk.
Les mer om forfatteren