En bedre dag i morgen

Pris: 339,-

Kjøp
 • info
 • ISBN 9788243004115
 • Innb.:Innbundet
 • Status:Midlertidig utsolgt
  • Utg.år:2007
  • Kategorier:Biografier og memoarer | Politikk og samfunn
  • Sideantall:224
  • Forlag:Spartacus
  expand_more
Ishmael Beah

En bedre dag i morgen

En barnesoldat forteller

Ishmael Beah var bare 12 år gammel da han rømte fra landsbyen sin i Sierra Leone for å unnslippe opprørere. Han ble stilt overfor et brutalt valg: Bli med som soldat i
regjeringshæren, eller dra ut i bushen, der opprørerne venter for å drepe deg.

«En personlig prestasjon.»
Per Kristian Haugen, Aftenposten

Sierra Leone 1993: 12 år gamle Ishmael Beah er på vei til et talentshow i nabolandsbyen da han får høre at opprørere har angrepet hjembyen hans. Han snur og møter vettskremte og sårede mennesker på flukt. I ett år lever han i skjul i jungelen mens han leter etter familien sin.

Til slutt får han opphold i en by som er beskyttet av regjeringshæren. Men når opprørerne rykker nærmere, får han et valg: Kjemp på regjeringshærens side, eller dra ut i jungelen og bli drept av opprørerne. Han velger det første og får utdelt et AK-47-gevær og kraftige doser kokain.

Dette er barnesoldaten Ishmaels historie, en rystende fortelling om et barns ferd inn i en mørk verden – og veien tilbake til et normalt liv. Ishmael forblir i tankene lenge etter at boken er lest.

Oversatt av Mie Hidle.

Les mer på bokens egen nettside alongwaygone.com

format_quote

«En fantastisk bok som virkelig er gripende.»
Anne Grosvold

«Ishmael Beah er en glitrende forteller. Med et enkelt, men svært virkningsfullt språk, gir han et fullt ut begripelig innblikk i hvordan barn kan bli en drapsmaskin. ... en bok som rommer mye håp.»
Sten Inge Jørgensen, VG, terningkast 5

«Ishmael Beah har ikke bare overlevd fysisk. Han har også bevart forstanden, slik at han kan fortelle sin historie til andre. Det et en stor prestasjon.»
Per Kristian Haugen, Aftenposten

«Skildringen av Beahs møte med krigen er ekstremt sterk. [...] Boka har ligget på bestselgerlistene i USA siden den kom ut i februar. Den fortjener å bli lest i Norge også. Beah evner å trekke allmennmenneskelige erfaringer ut av sin ekstreme historie. Og bare det faktum at han etter alt han har opplevd er i stand til å skrive en slik bok, gjør at dette er en historie som også gir håp, trass i alt det dystre.»
Ivar A. Iversen, Dagsavisen

«Et monument av en memoarbok.»
Halvor Finess Tretvoll, Ny Tid

«Tar pusten fra deg.»
Time Magazine

«Alle burde lese denne boken.»
Washington Post

«Dypt rørende, til og med oppløftende. Beahs historie krever å bli lest.»
People

«Beah er den fødte historieforteller. Les disse memoarene, og de vil forfølge deg i lang tid. Det er en høy pris å betale, men den er verdt det.»
Newsweek

Flere anmeldelser

format_quote
format_quote

format_quote
format_quote

format_quote
format_quote

format_quote

Ishmael Beah ble tvunget inn i borgerkrigen i Sierra Leone som 13-åring.
Les mer om forfatteren