Drømmenes fjell - ISBN 9788243009486 - Spartacus Forlag
Drommenes fjell

Pris: 399,-

 • info
 • ISBN 9788243009486
 • Innb.:Innbundet
 • Status:I salg
bookBla i boka
  • Utg.år:2015
  • Vekt:1.142
  • Språk:Bokmål
  • Forlag:Spartacus
  • Bokgruppe:31
  expand_more
Geir Stian Ulstein , Tor Simen Ulstein

Drømmenes fjell

Legendariske klatringer i Tour de France
I begynnelsen av forrige århundre begynte Tour de France-arrangørene å teste deltagerne i Alpene. «Mordere!» tordnet rytterne mot dem. I dag er deres innsats mytisk, og fjellsidene de klatret byr fortsatt på nesten umenneskelige utfordringer.I denne boka inviteres leseren med på sykkelsetet og oppover de legendariske stigningene i verdens mest berømte sykkelritt. Norske stigninger dukker også opp. Tåler de norske fjellene sammenligningen med de franske alpene?Drømmenes fjell gir et unikt bilde av et landskap der man nesten kan skimte spøkelsene etter fortidens helter. Med godt driv og god rytme formidler Ulstein-brødrene fascinasjonen, forsakelsene, tapene og seirene i bakkene.


format_quote

«Drømmebok om drømmefjell … glitrende samspill mellom tekst, foto og design i Tour-bok. … Vi har fått den første boka på norsk som tar den sykkel- og litteraturinteresserte nordmann på alvor. Drømmenes fjell er blitt noe så sjeldent som en besnærende samling essay om sykling, der tekst, foto og design går opp i en estetisk helhet av ypperste kvalitet.»


Endre Ruset, Dagbladet

format_quote
format_quote

«Drømmenes fjell … vier ikke bare plass til utførlige skildringer av alpelandskap. Ulstein beskriver også hvordan det påvirker kroppen å sykle oppover – uten utsikter til flatt lende eller rastepauser – og hvilket mentalt landskap man også må navigere seg gjennom for å nå målet, høyt, høyt der oppe. De mest fengslende innslagene i boken utgjøres av anekdoter fra Tour de France' over 100 år lange historie.»


Ola Vikås, D2 Dagens Næringsliv

format_quote
format_quote

«Boka holder høye kvaliteter både fotokunstnerisk og litterært … forfatterne har med seg legendene fra fortida der de tråkker for full maskin i svimlende vakre landskaper.»


Fredrik Wandrup, Dagbladet

format_quote
format_quote

«En perfekt aperitif før sommerens eventyr»


Per Ivar Henriksbø, Gubrandsdølen Dagningen

format_quote
format_quote

«Drømmenes fjell byr på flotte bilder og mer enn asfalt.»


Rune Hallheim, Aftenposten

format_quote
format_quote

«En av de flotteste bøkene som kom ut i sommer … En nydelig bok med velskrevne ord og bilder som kan slå hvem som helst i bakken. Perfekt både som lektyre og rekvisitt.»


Andreas Milde, VG

format_quote

Geir Stian Ulstein Forfatter, historiker og ivrig syklist.
Les mer om forfatteren

Tor Simen Ulstein er prisbelønnet kunstfotograf og bidragsyter til boka Drømmenes fjell.
Les mer om forfatteren