Den hemmelige kokken

Pris: 299,-

  • info
  • ISBN 9788243004535
  • Innb:Innbundet
  • Status:I salg
    • Utg.år:2008
    • Kategorier:Dokumentar | Mat, helse og livsstil
    • Sideantall:260
    • Forlag:Spartacus
    expand_more
Mats-Eric Nilsson

Den hemmelige kokken

Noen har jukset med maten din

Da Mats-Eric Nilsson begynte å lese etikettene på matvarene, ble han redd. Maten kunne inneholde 70 ingredienser, gjerne skjult bak betegnelser som E412. Det fikk ham til å skrive om det egentlige innholdet i maten vi spiser, og hva som skjer før maten kommer til vårt kjøkken.

«Et enestående detektiv-, historiker- og formidlingsarbeid.»
Torgrim Eggen, Klassekampen

I Den hemmelige kokken kan du lese om hvordan vaniljesmak lages av råttent tømmer, at ferskpresset appelsinjuice i virkeligheten er lagret i opptil ett år, og at grønnfargen i pistasjisen lages av spinat.

Det er ikke lett å finne mat som det ikke er jukset med, men Den hemmelige kokken inneholder også en innkjøpsguide, en sesongguide, en oversikt over E-nummere og en oversikt over hvor i Norge du kan kjøpe rene matvarer.

Den hemmelige kokken har skapt en liten matrevolusjon i Sverige. Et år etter at boken kom ut, pågår det fortsatt diskusjoner i media og forfatteren holder foredrag om temaet i hele landet. De omtalte produsentene i boken har endret sine produksjonsrutiner og flere hoteller og serveringssteder har byttet ut sine råvarer.

Den norske utgaven er oversatt og bearbeidet av Jan-Tore Egge, leder for Slow Food-bevegelsens Oslo-avdeling.

Mats-Eric Nilsson har vært nyhetsjournalist i 30 år. Han er redaksjonssjef og matskribent i Svenska Dagbladet.
Les mer om forfatteren