Den hemmelige kokken 1

Pris: 149,-

  • info
  • ISBN 9788243005136
  • Innb.:Heftet
  • Status:I salg
    • Utg.år:2009
    • Kategorier:Dokumentar | Mat, helse og livsstil | Pocket
    • Sideantall:260
    • Forlag:Spartacus
    expand_more
Mats-Eric Nilsson

Den hemmelige kokken

Noen har jukset med maten din

Les «Matbløffen som vekket Mattilsynet», om hvordan grønne olivener selges som svarte og Blakken selges som Pizzaskinke. (Dagbladets møte med Mats-Eric Nilsson ga nærmere 1000  leserkommentarer!).



I Den hemmelige kokken kan du lese om hvordan vaniljesmak lages av råttent tømmer, at ferskpresset appelsinjuice i virkeligheten er lagret i opptil ett år, og at grønnfargen i pistasjisen lages av spinat.

Det er ikke lett å finne mat som det ikke er jukset med, men Den hemmelige kokken inneholder også en innkjøpsguide, en sesongguide, en oversikt over E-nummere og en oversikt over hvor i Norge du kan kjøpe rene matvarer.

Den hemmelige kokken har skapt en liten matrevolusjon i Sverige. Et år etter at boken kom ut, pågår det fortsatt diskusjoner i media og forfatteren holder foredrag om temaet i hele landet. De omtalte produsentene i boken har endret sine produksjonsrutiner og flere hoteller og serveringssteder har byttet ut sine råvarer.

Den norske utgaven er oversatt og bearbeidet av Jan-Tore Egge, leder for Slow Food-bevegelsens Oslo-avdeling.

Mats-Eric Nilsson har vært nyhetsjournalist i 30 år. Han er redaksjonssjef og matskribent i Svenska Dagbladet.
Les mer om forfatteren

Fler titler av Mats-Eric Nilsson