Cosa nostra

Pris: 348,-

 • info
 • ISBN 9788243003460
 • Innb.:Innbundet
 • Status:I salg
  • Utg.år:2005
  • Kategorier:Dokumentar
  • Sideantall:360
  • Forlag:Spartacus
  expand_more
John Dickie

Cosa Nostra

Historien om den sicilianske mafiaen

Cosa nostras makt ligger først og fremst i evnen til å drepe og komme unna med det. Vi får innblikk i hvordan mafialederen tenker,og hvordan han får fotsoldatene til å lystre, i en bok som legger alle romantiske myter om mafiaen døde

Hollywood har bidratt til en forestilling om mafiaen som er preget av myter og romantikk. I «Cosa Nostra» legger John Dickie alle romantiske myter døde. Han forteller den utrolige historien om mafiaen på Sicilia, fra den oppstod på midten av 1800-tallet og fram til i dag. Cosa Nostra har sikret sin makt gjennom et enkelt, men effektivt middel: Drepe og komme unna med det. Brorskapet infiltrerte alle deler av siciliansk samfunnsliv, og ved århundreskiftet stod New York for tur.
«Cosa Nostra» er et glitrende eksempel på at virkeligheten av og til overgår fiksjonen!

John Dickie er historiker og journalist. Han underviser i italiensk ved University College London og har skrevet flere bøker om italiensk kultur og historie.

"Nettprat på Aftenposten.no: 24.10 fikk John Dickie mange spørsmål fra norske lesere - sjekk svarene her

"En blodig historie" - intervju med Dagbladets Simen Ekern

"Mafia er en styreform" - intervju med Morgenbladets Lasse Midttun

"En syrlig mafiahistorie " - intervju i Dagsavisen

"Mafiaen verre enn sitt rykte " - intervju i Aftenposten

"Berlusconis skyggestat " - intervju i Klassekampen

format_quote

"Et tilbud du ikke kan avslå! Utrolig nok går det fremdeles an å si noe som oppleves som både klokt og friskt om den italienske mafiaen.. Men en utgivelse som er mer spennende enn noen høstbokkrim er John Dickies bestselgende dokumentar.
..Uansett tema er dette blant de mest gjennomarbeidede dokumentarbøkene du finner på markedet i høst. Og når den samtidig er like spennende som en Sopranos-episode, er det rett og slett vanskelig å komme på en eneste innvending mot å skaffe seg denne lille genistreken av fortellende formidling. " Ane Farsethås, Dagens Næringsliv

«Boka ser ut som en flyplass-thriller, men er mye vanskeligere å legge fra seg!»
Simen Ekern om den engelske utgaven i «Anmeldernes bokfavoritter 2004», Dagbladet.

"Dickies bok er like rik på kunnskap som dramatikk, der detaljrikdommen belyser og gir farge til fremstillingen uten at hovedtrekkene – fra Cosa Nostra ble grunnlagt midt på 1800-tallet og frem til i dag – tapes av syne." Per Anders Madsen, Aftenposten.

«Jeg kunne ikke legge boka fra meg (…) En beretning om mafiaens illevarslende og forferdelige virkelighet som får deg til å fryse på ryggen.»
The Sunday Times

«Like nervepirrende som den mørkeste kriminalroman. Den kombinerer fengslende horror med klar, rasjonell analyse.» Glasgow Herald

«Fullstendig oppslukende om en enestående barbarisk organisasjon.»
Word Magazine

«Et viktig bidrag til moderne italiensk historie. Man kan trygt spå at Dickies bok vil bli en sensasjon, ikke minst siden den bærer et dusin mulige spillefilmer i seg.»
Times Literary Supplement

«En fascinerende bok. Cosa Nostra kobler fagkunnskap med nervepirrende lesning.»
Sunday Herald

"Cosa Nostra er som et karakterdrap på mafiaen. Dickie gjennomfører oppgjøret med de romantiske mafiamytene vi kjenner fra film, TV og skjønnlitteratur med stø hånd, og beskriver videre hvordan den sicilianske mafiaen i årevis har infiltrert italiensk politikk, kirke- og næringsliv. «På film er mafiaens verden en verden hvor de konfliktene alle kjenner (mellom ambisjonenes, ansvarfølelsens og familiens konkurrerende krav), blir et spørsmål om liv eller død (…) Ikke noe av [Gudfarens] romantiske skjær ville kunne overleve et møte med Cosa Nostras grufulle virkelighet,» skriver Dickie." Øyvind Holen, Ny Tid.

format_quote

John Dickie er historiker og journalist, og er ansatt ved University College i London.
Les mer om forfatteren