Brev til en ufødt datter - ISBN 9788243011977 - Spartacus Forlag
Brev til en ufodt datter 1

Veil.pris

249,-

Tillbudspris

149,-

 • info
 • ISBN 9788243011977
 • Innb.:Heftet med klaffer
 • Status:I salg
 • Omslagsdesign:Øystein Vidnes
bookBla i boka
  • Utg.år:2018
  • Kategorier:Politikk og samfunn
  • Vekt:0.12
  • Sideantall:150
  • Språk:Bokmål
  • Forlag:Spartacus
  • Bokgruppe:31
  expand_more
Anne Bitsch

Brev til en ufødt datter

Om frihet, sex og søsterskap

I form av et brev til en tenkt datter skriver Anne Bitsch om kvinners lengsel etter frihet. Med utgangspunkt i sin egen historie og forskning drøfter hun tema som kroppslig sårbarhet, ansvar, skam og hvordan man kan reise seg etter overgrep.


Med #metoo og #jegharopplevd har vi som samfunn fått større bevissthet rundt seksuell trakassering og vold. Men hvor frigjørende er det egentlig å stå fram med sine historier i offentligheten? Hvilket potensial for fortsatt undertrykking oppstår idet historiene overtas av media og rettssystemet? Hvordan kan kampen tas videre?


Dette er en en bok om raseriet over å bli fortalt at man er likestilt og har alle muligheter, men erfare at dette definitivt ikke gjelder med hensyn til det mest intime vi har – vår seksualitet. Først og fremst er det et kampskrift for tillit mellom menn og kvinner, som oppfordrer alle kvinner til å stole på sine drømmer og sitt begjær.

format_quote

«Med en unik blanding av forskningsformidling, analyse og egne erfaringer tar Anne Bitsch metoo-samtalen videre. … Bitsch beveger seg imponerende ubesværet mellom de ulike nivåene i teksten. Forskningsformidlingen er glitrende lesning, skildringene av å finne igjen lysten er rørende, ømme. … Alle unge jenter burde få låne Bitsch som mor. Heldigvis finnes denne boken. … Brev til en ufødt datter er uten tvil et viktig bidrag i en større diskusjon om kjønn, seksualitet og makt i dagens Norge.»

Tonje Vold, Morgenbladet


«Anne Bitsch har skrevet en bok som er medrivende og klok, harmdirrende og følsom. … Boken er preget av bevegelser mellom det dypt personlige og det intellektuelle. Den er skrevet av en både tenkende og følende forfatter. … Bitsch skriver klokt og tankevekkende om kvinner i dag, om moderne likestilling og om overgrepene som fortsetter å skje, på tross av all likestillingen vi forestiller oss at vi har oppnådd. Tekstene hennes dirrer av raseri og sorg, av engasjement og empati. … Jeg håper Bitsch aldri slutter å protestere mot urett i dette fellesskapet vi kaller det norske, for jeg tror bøkene hennes virkelig trengs – dessverre.»

Hilde Østby, Aftenposten


«Anne Bitsch argumenterer intenst, personleg og overtydande om at svaret på #metoo-utfordringane ligg i eit endå friare samfunn, der me møter kvarandre med tillit, respekt og lyttande interesse, ikkje med meir disiplinering og strengare reglar.»

Tom Hetland, Stavanger Aftenblad


«Anne Bitsch' nye bok er en bok som det er all grunn til å oppfordre unge kvinner – og andre kvinner – til å lese. … en nyttig og lærerik bok»

Guri Hjeltnes, VG

format_quote

Anne Bitsch Anne Agnes Kirstine Bitsch (1978) er en dansk-norsk forfatter, forsker og feminist. Hun har arbeidet med menneskerettigheter, kjønn og seksuell vold i en årrekke, både i Norge og internasjonalt.
Les mer om forfatteren