Bon app tit

Pris: 99,-

  • info
  • ISBN 9788243002258
  • Innb:Heftet
  • Status:I salg
    • Utg.år:2002
    • Kategorier:Håndbøker og oppslagsverk | Mat, helse og livsstil | Reise
    • Sideantall:160
    • Forlag:Spartacus
    expand_more
Steinar Lone

Bon appétit

Hjelp til selvhjelp på franske restauranter

En kortfattet oppslagsbok i lommeformat for den som vil lære å lese en fransk meny. Inklusiv noen skikk-og- bruk-tips og generelle avsnitt om fransk matkultur. Boka inneholder en liste over mer enn tusen ord og uttrykk som en kan støte på i franskspråklige menyer.


Ansikt til ansikt med en fransk meny kan selv innfødte fransktalende miste motet. Mange vet kanskje at "bouillabaisse" er en fiskesuppe og
at "agneau" betyr lam. Men hvordan holde styr på "lieu jaune" (lyr)
og "lieu noir" (sei)? Og det kan være greit å finne ut på forhånd
at "andouillette" er en pølse fylt med innmat ...

Denne lille boka inneholder en liste over mer enn tusen ord og uttrykk
som en kan støte på i franskspråklige menyer. Dessuten inneholder den
noen praktiske tips om hvordan finne fram til en restaurant, hvordan bestille, og litt om fransk mat og vin generelt.

Med denne boka kan enhver velge trygt fra menyene på franske restauranter.

Steinar Lone er oversetter og forfatter med bl.a Marinettis Futuristisk kokebok på samvittigheten.
Les mer om forfatteren