Biter av norge smak av verden

Pris: 328,-

  • info
  • ISBN 9788243003033
  • Innb:Innbundet
  • Status:I salg
    • Utg.år:2005
    • Kategorier:Dokumentar | Mat, helse og livsstil
    • Sideantall:246
    • Forlag:Spartacus
    expand_more
Hans Morten Sundnes

Biter av Norge – smak av verden

Jorda rundt med norsk fisk

Tørrfisk-festival i Liguria, sei med lime i Bahia og sushi laget av norsk ørret i Tokyo. Hans Morten Sundnes har fulgt norsk fisk fra norske hav og elver og ut i den store verden. Resultatet er en beretning om norske råvarers møte med internasjonal matkultur. 

I Portugal og Brasil er man avhengig av norsk klippfisk for å lage bacalao – det vet vi. Men også mange andre steder i verden trylles det fram lokale delikatesser av trauste norske råvarer.

Hans Morten Sundnes har reist til elleve steder i Asia, Europa og Sør-Amerika, for å finne ut hva som egentlig skjer med fisken vi sender ut i verden. For eksempel hvordan norsk sei brukes i Bahia, hvordan sild fra kysten vår i generasjoner har vært “fast-food” i Amsterdam og hvordan ørreten vår blir sushi i Tokyo. Visste du forresten at suksessen til norsk klippfisk i Spania kan skyldes en vanvittig regnefeil?

"Biter av Norge – smak av verden" er både en reiseskildring med norsk fisk i hovedrollen, og en unik fortelling om Norges eldste handelsvare. Boka er krydret med eksotiske oppskrifter og gjennomillustrert med fotografier.

Hans Morten Sundnes er skribent i tidsskriftet Norsk Fiskerinæring. Han har tidligere utgitt bøkene «Kjensla på Kinn» og «Eit eventyr frå Aa til Aa».



format_quote

"Sundnes held det han lovar; dette er verkeleg ein smak av verda."
Svein Aam, Sunnmørsposten

"«Biter av Norge – smak av verden» egner seg utmerket som en gavebok. Boken fremstår som en hyllest til norsk fisk, og levner ingen tvil om at sjømat kan serveres på andre måter enn med eggesmør og poteter."
Aslak Berge, nettavisen Intrafish

format_quote

Hans Morten Sundnes er skribent i tidsskriftet Norsk Fiskerinæring.
Les mer om forfatteren