Beboerne

Pris: 268,-

Kjøp
 • info
 • ISBN 9788243003781
 • Innb.:Innbundet
 • Status:Midlertidig utsolgt
  • Utg.år:2006
  • Kategorier:Politikk og samfunn | Dokumentar
  • Sideantall:274
  • Forlag:Spartacus
  expand_more
Steen Steensen

Beboerne

En dokumentar om livet på Lille Tøyen sykehjem

Gjennom denne dokumentaren lar Steen Steensen oss bli kjent med et sykehjem i Norge, med stedet, pleierne, de pårørende og først og fremst beboerne.

"I det hele er denne sjeldne sakprosaboken litt av en bragd."
- Guri Hjeltnes, VG, terningkast seks

De fleste av oss vet lite om livet på et sykehjem.
Hvem er de gamle? Hvilke liv har de levd? Boken er full av lune, morsomme, triste og sterke observasjoner og scener. I tillegg tar forfatteren for seg en rekke aktuelle temaer knyttet til eldreomsorg.

En bok for pårørende og for deg som er nysgjerrig på et liv du ikke vet så mye om.

Med fotografier av Agnete Brun.

«Vi vet ikke hvem vi er hvis vi ikke vet hvem vi blir.»
Simone de Beauvoir

format_quote

"Steen Steensen er en dyktig featurejournalist, og et menneske med god observasjons- og innlevelsesevne. Agnete Brun har tatt flotte bilder."
- Guri Hjeltnes, VG, terningkast seks

"Jeg var uforberedt på hvordan "Beboerne" av Steen Steensen fikk meg til å tenke annerledes om eldreomsorg og alder. [...] Steensen gir både herlige og såre skildringer av gamle menneskers liv - slik det er nå, slik det var før. [...] For meg ble boka til Steensen særlig en hyllest til pleierne - de få faglærte som trosser dårlig lønn og likelydende status, og som likevel velger å jobbe i eldreomsorgen."
- Liv Finstad, Dagbladet Magasinet

"De som stadig sutrer over den tabloide, forenklende pressen burde hive seg over ["Beboerne"], sammen med et hvert annet nysgjerrig menneske. [Steen Steensen] tør å fortelle på en måte som selvfølgelig burde, men ikke velter kiosker. Det er verdt både sjampanje og applaus. Jeg løfter glasset."
- Sigri Sandberg M., Ny Tid

"På en svært tillitvekkende måte med mye empati beskriver han beboerne som enkeltindivider med totalt forskjellige behov. Pleierne prøver så langt det er mulig å etterkomme deres ønsker. Derfor er denne boka så viktig. Dokumentaren gir ingen løsninger, det skal den heller ikke, men det han viser oss, burde gjøre oss urolige, få oss til å tenke konstruktivt på hvordan vi kan forbedre forholdene. Enkelte av Steen Steensens formuleringer står som påler i beretningen og etterlater varige og såre rifter i vår velstandstenking."
- Kirsten Viker Lunde i Oppland Arbeiderblad, terningkast 6

"Som leser finner du mange identifiseringspunkter, som gjør at du blir like engasjert i den enkelte beboers liv som du blir i hovedpersonene i en velskrevet roman."
- Sidsel Hjelme, Velferd

format_quote
format_quote

format_quote
format_quote

format_quote

Steen Steensen er journalist og for tiden stipendiat ved journalistutdanningen ved Høgskolen i Oslo.
Les mer om forfatteren