Spartacus Forlag

Nye opplag av to av høstens viktigste populærvitenskapelige bøker

Populærvitenskap er i vinden som aldri før, og i vi trykker nå opp to av høstutgivelsene våre innen sjangeren i nye opplag.


Anne Spurklands Immun. Kroppens evige kamp for å overleve trykkes i 2. opplag allerede etter en drøy uke i salg, og er med det oppe i 4000 eksemplarer. Boka har bare de siste dagene fått store oppslag i både A-Magasinet og VG.


Immun er den første norske populærvitenskapelige boka om immunsystemet på over 50 år. Det er en lærerik og overraskende bok om kroppens mest usynlige organsystem, som vi ikke merker noe til før det svikter. Immunforsvaret holder oss friske, men det kan også virker for godt – så det som i utgangspunktet skal holde sykdommene unna, selv kan være årsak til at vi blir syke.


Carlo Rovellis andre bok på norsk, Virkeligheten er ikke slik vi tror, kommer også i nytt opplag. Rovelli var i oktober på norgesbesøk, og foreleste for fulle hus både på Realfagsbiblioteket på Blindern og på Litteraturhuset i Oslo under Norsk Sakprosafestival. Virkeligheten er ikke slik vi tror har med det et opplag på 5000 eksemplarer.


I denne boka viser Rovelli hvordan vår oppfatning av virkeligheten har endret seg gjennom århundrene, fra den tidlige forståelsen av atomene til dagens kvantegravitasjon. Han tar oss med på en fantastisk reise – vi ser for oss en ny verden der svarte hull er i ferd med å eksplodere, romtid består av partikler og uendeligheten ikke eksisterer.

 

Carlo Rovelli har skrevet en veldig god bok om veldig, veldig små ting … Rovelli oppsummerer denne kunnskapen pr. dags dato i et engasjert, tidvis vakkert og relativt lettfattelig språk, godt ivaretatt gjennom Birgit Owe Svihus' fjellstø oversettelse. … Etter å ha lest Virkeligheten er ikke slik vi tror føler jeg meg i alle fall litt mindre uvitende.

Erika Fatland, Aftenposten