Spartacus Forlag AS
 
Ny pocketbok fra
Spartacus forlag

Bok om krigen i nord - endelig i pocket
Dypt bak fiendens linjer er noen ganger det tryggeste stedet man kan oppholde seg. Helmut Crott tjenestegjør som Wehrmacht-soldat i Harstad under annen verdenskrig. Men bak den tyske uniformen bærer han på en hemmelighet som kan koste ham og familien livet: Helmut er halvt jødisk.

Lillian Berthung er i begynnelsen av tyveårene når hun i 1942 møter Helmut i hjembyen Harstad. De forelsker seg i hverandre, men Lillian har store kvaler med å innlede et forhold til en tysk soldat. Alt forandrer seg den dagen Helmut forteller om den ekstreme situasjonen han befinner seg i. Av hensyn til familiens sikkerhet får han Lillian til å sverge å ikke si det til noen.

Først som voksen får Randi Crott kjennskap til farens godt bevarte hemmelighet. Etter hvert kan hun begynne å nøste opp i den historien som har ligget i mørke så lenge.

I denne bevegende boken, som strekker seg fra jødeforfølgelsene i Tyskland, via krigsårene i Norge og til det vanskelige oppgjøret etter krigen, forteller Randi foreldrenes dramatiske kjærlighetshistorie.
«Vi trenger flere slike bøker som minner oss på at vi alle er like mye verd…Boka er godt komponert med korte kapitler og raske sceneskift.  Enkelte partier er like spennende som en velskrevet thriller.»
Solgunn Solli, Altaposten


«Her skildres den norske krigshistorien bredt. Begivenheter og følelser veves vakkert og beundringsverdig lavmælt – og ikke minst – profesjonelt sammen.  Boken gir fine og til dels gripende glimt av menneskeskjebner.» 
Johan O. Jensen, Adresseavisen


Ikke si det til noen! demonstrerer en dyp kjennskap til Norge, og gir en lærerik og interessant skildring av den politiske situasjonen.
De menneskelige sidene beskrives høyst levende og følsomt, uten å henfalle til sentimentalitet. "
Tor Dishington Johansen, Bergens TidendeISBN: 9788243008380
  • Pris 149,-
  • I salg nå

Berthung, Crott
Like spennende som en velskrevet thriller. Altaposten
Forfatteren av "Ikke si det til noen!"

Benoît Lemay
Nytt lys på mytene om Rommel som strateg og menneske.
Jared Diamond
"Kanskje er dette Diamonds beste bok" Dag O. Hessen, Klassekampen

For nærmere informasjon eller bestilling.

Nichlas Cobb
nichlas@spartacus.no
  Spartacus Forlag AS
Postboks 6673 St Olavs Plass
N-0129 OSLO
Telefon: 22 44 56 70
Telefax: 22 44 46 50
Web: www.spartacus.no
Epost: post@spartacus.no
EPOSTTEKSTENGAARHER