Brageprisnominasjon til Den svarte vikingen

Nominert til Brageprisen for beste sakprosa 2013!
Forfatteren Bergsveinn Birgisson, en fjern etterkommer av vikingen Geirmund Heljarskinn har i årevis arbeidet med spørsmål om hvem Geirmunn var og hvorfor han måtte glemmes i sin samtid. Gamle fragmenter, moderne genetikk og informasjon hentet på reiser til fjerne steder er puslet sammen til en sjokkerende skildring av en rå og poetisk fortid.  Dette har gitt en unik tilnærming til denne historien, som gir oss et unikt levende og usminket blikk på en fjern fortid.Juryen begrunnelse:


Bergsveinn Birgisson: Den svarte vikingen, Spartacus
Den svarte vikingen handler om en mann vi nesten ikke vet noen ting om. I de få kildene som finnes om ham, går det frem at han var svært betydelig. Likevel har ettertiden glemt ham. Ved å utfylle kildene med bred kunnskap om vikingtiden samt fantasi og hypoteser forteller Bergsveinn Birgisson livshistorien til Geirmund Heljarskinn. Han ble født i år 846 og fikk sitt mørke utseende fra sin mongolske mor. Han vokste opp i Rogaland og endte som en av Islands mektigste landnåmsmenn med hundrevis av undersåtter, livvakter og treller. Med stor fortellerglede og engasjement gir forfatteren et bredt kulturhistorisk innblikk i vikingtidens verden. Samtidig følger vi forfatterens egen jakt på den en gang så mektige og nå glemte vikingen. Den svarte vikingen er lærd som en avhandling og spennende som en kriminalroman, og fengende formidling av en fjern og fremmedartet fortid.

Les om de nominerte på www.brageprisen.no >>ISBN: 9788243007895
Status: Utsolgt
Utgivelsesår: 2013
Innbinding: Innb.
Den svarte vikingen
Denne sagaen begynner i Rogaland i år 846 etter Kristus.
 Her fødes en dag en helt spesiell kongssønn. Men vi vet nesten ingenting om Geirmund Heljarskinn, det finnes ingen saga om ham, og ettertiden har forsøkt å glemme ham. Hvorfor?

Bergsveinn Birgisson er doktor i norr°n filologi og forfatter.
Les mer om forfatteren


Spartacus forlag AS
Ansatte
Foreign rights / Agency
Innsending av manus
Kj°psbetingelser
Kj°p av eb°ker
For presse
For bokhandlere