ISBN: 9788243009028
Status: I salg
Utgivelsesår: 2017
Innbinding: Hft.

ANDRE UTGAVER:
Mussolini
Innb. (2009)
  

Göran Hägg

Mussolini

En studie i makt
Endelig en biografi om Mussolini! Göran Hägg forteller levende om mannen og politikeren, og gir «et fascinerende blikk på italiensk historie og et uvanlig maktmenneske» Bergens Tidende
Mussolini var Italias fascistiske diktator, svært begavet, svært populær, og som mange italienske ledere altfor glad i makt. «Jeg vil bestemme!» var mottoet hans.

Som politiker var han elsket og uhyre effektiv. Men makten gikk ham til hodet, og det endte i forferdelse, både for «Il Duce» og for det italienske folket.

Ut fra delvis nye kilder forteller Göran Hägg om hvordan Mussolini startet fascismen. Han skildrer det første møtet med Hitler i 1934, og viser oss hvordan Mussolini delvis av frykt gikk inn i krigen på Hitlers side i 1940. Vi møter også menneskene rundt diktatoren: kvinner, generaler, intrigemakere og snyltere.

Til tross for at det stadig utgis nye bøker om Hitler og nazismen, finnes det knapt en bok på norsk om Mussolini og de italienske fascistene. Häggs glitrende biografi fyller et hull i vår forståelse av europeisk historie.
 
 

PRESSE
 
Andre bøker av samme forfatter
Göran Hägg
Endelig en biografi om Mussolini!

Göran Hägg er en kjent svensk forfatter, kritiker og samfunnsdebattant.
Les mer om forfatteren


Spartacus forlag AS
Ansatte
Foreign rights / Agency
Innsending av manus
Kjøpsbetingelser
Kjøp av ebøker
For presse
For bokhandlere