ISBN: 9788243010253
Status: I salg
Utgivelsesår: 2016
Innbinding: Innb.

Bla-i-boka
  

Cecilie Winger

Birkebeinernes prins

Håkon Håkonsson og kampen om tronen

Året er 1217, og i Norge er det blodig strid mellom to opprørsbander som kaller seg birkebeinere og baglere. Landet har vært herjet av borgerkrig i nesten hundre år. Nå er kongen død og det skal velges en ny. Blir det 13 år gamle Håkon Håkonsson eller blir det Skule jarl som vinner kongetittelen?

Birkebeinernes prins forteller om en dramatisk tid i norsk historie med borgerkrig og intriger. Men denne boka handler ikke bare om sverdkamper - også dagligliv og lek hører med. Hvordan var det å leve i Norge på denne tiden?

Vi følger Håkon frem til han er 15 år og forlover seg med Skules datter, Margrete.

PRESSE

Radiointervju om Håkon Håkonsson og middelalderlivet i Norge,
NRK Østlandssendingen, 16.02.2016


    Akershus Amsttidende 01.03.2016

      
   Intervju i Bok 365                                                Trønderavisa 19.02.2016

 
   Sarpsborg Arbeiderblad 19.02.2016


«Hvis man er ute etter å lære noe om samfunnet i middelalderen, så har filmen og romanen Birkebeinerne kun overfladisk kunnskap å by på. Derfor bør man heller lese Cecilie Wingers sakprosabok Birkebeinernes prins. Håkon Håkonsson og kampen om tronen. I fremstillingen veksler kapitlene mellom fakta og fiksjon. Fiksjonskapitlene er formet som dagboksnotater til den nå trettenårige Håkon, som skildrer hverdagen som kommende konge. I fiksjonskapitlene lusker Håkons onde onkel Skule truende i bakgrunnen og gjør enhver situasjon utrygg, noe som fungerer utmerket som spenningselement. I faktakapitlene skriver Winger godt, og skaper en munter og intim tone med hyppige leserhenvendelser og en sjarmerende bruk av fotnoter hvor hun informerer og småprater med leseren. » barnebokkritikk.no
Andre bøker av samme forfatter
Cecilie Winger
Ny biografiserie for barn!

Cecilie Winger Erfaren sakprosaforfatter for barn.
Les mer om forfatteren


Spartacus forlag AS
Ansatte
Foreign rights / Agency
Innsending av manus
Kjøpsbetingelser
Kjøp av ebøker
For presse
For bokhandlere