ISBN: 9788243009479
Status: I salg
Utgivelsesår: 2015
Innbinding: Innb.

ANDRE UTGAVER:
Landet som lovet alt
Hft. (2016)
  

Sidsel Wold

Landet som lovet alt

Min israelske reise

”Som liten ville jeg bli indianer eller jøde. Historien til begge disse folkene fascinerte en ung jente på ti år som leste tegneserien om Sølvpilen og Månestråle og som bladde  storøyd i farmors Bibel.  Snart fant jeg ut at indianerne levde i reservater, mens jødene, de hadde sitt eget land. Dit ville jeg dra bare jeg ble stor nok.”


Da Sidsel Wold var 19 år reiste hun ut og bodde på kibbutz i Israel. Hun forelsket seg i landet og folket og ville selv konvertere til jødedommen. Tilbake i Oslo arbeidet hun i flere år for å få frem Israels side i konflikten, men gradvis ble det vanskeligere å forsvare statens handlinger. Landet utviklet seg til å bli noe helt annet enn det de idealistiske sionistene og pionerene hadde drømt om før 1948. I dag styres Israel av politikere fra høyresiden – religiøse og nasjonalistiske partier som ikke har vilje eller evne til å forhandle om fred med palestinerne.
Landet som lovet alt handler om Israels historie og tar for seg statens indre problemer og utfordringer.

Boken er også Wolds personlige beretning om sine erfaringer og møter med mennesker som forandret henne – en personlig reise fra kibbutzen til et liv som korrespondent i Midt-Østen.PRESSE
«En personlig og oppriktig beretning om å tro på noe og miste den troen fordi den man har hatt tillit til, svikter totalt. Wold skriver inngående og engasjert om den jødiske historien, om sionismen og de forskjellige religiøse og politiske holdningene som
skjuler seg bak det å være israeler.»
Jon Rognlien, Dagbladet

«Landet som lovet alt er en engasjerende og personlig beretning som gjør et dypdykk i Palestina-konfliktens beveggrunner. ...
Boka er en svært leseverdig framstilling av hvordan den sosialistiske idealismen i kibbutzene på 70- tallet sakte, men sikkert gikk tapt for et stadig mer høyrevridd og aggressivt Israel.»
Kristin Buvik Sivertsen, Dagsavisen

«Sidsel Wold har skrive om sin ungdoms store kjærleik, utan å stå att berre som rasande og desillusjonert. ...
Lang var den vegen journalisten Wold måtte gå for å sjå konflikten frå palestinarane si side, og snu på sine unge utopiar om det fredselskande, lovande Israel. Styrken i forteljinga er kor ærleg ho er om sine blindfelt, og kor naiv ho eigentleg var. Det tener også Wold og boka til ære at ho ikkje vender seg mot sin ungdoms draum med like einaugd raseri når illusjonen om det forsonande Israel brest.»
Gudmund Skjeldal, B.T. / Stavanger Aftenblad

«Anbefaler israelboken til @SidselWold. Jeg lærte noe nytt på ca. annenhver side. Boken er også mye mer balansert enn noen sikkert tror»
Frank Rossavik på twitter.

Hør det gode intervjuet med Sidsel Wold i «Jacobsen» på NRK P1+
Del 1
Del 2 Dagbladet Magasinet


   Intervju i KLassekampen

 Utdrag fra boka i Klassekampen


  Intervju i Adresseavisa


  Intervju i Bergens Tidende
     
Stavanger Aftenblad                             intervju i Dag og Tid

Andre bøker av samme forfatter
Sidsel Wold
«En dypt engasjert bekjennelse» Dagbladet

Sidsel Wold forfatter og journalist i NRK med lang erfaring fra Midt-Østen generelt og Israel spesielt.
Les mer om forfatteren


Spartacus forlag AS
Ansatte
Foreign rights / Agency
Innsending av manus
Kjøpsbetingelser
Kjøp av ebøker
For presse
For bokhandlere