ISBN: 9788243001510
Status: I salg
Utgivelsesår: 1999
Innbinding: Hft.
  

Thomas Hylland Eriksen

Kulturterrorismen

Et oppgjør med tanken om kulturell renhet
I denne poengterte og høyaktuelle pamfletten formidler Thomas Hylland Eriksen en sviende kritikk av ideologier om kulturell renhet og av etnisk nasjonalisme – læren om at bare folk «av samme slag» skal leve i et land. Dette er uhyrlige tanker, framholder forfatteren. Han peker på de blodige konsekvensene en slik ideologi har i vår verden preget av mange hundre års folkevandringer.

Thomas Hylland Eriksen leverer et engasjert forsvar for kulturell pluralisme og for retten til å være uten nasjonalkulturell identitet.

Boken vakte betydelig oppmerksomhet da den utkom i 1993. I tiden som har gått siden har den – dessverre – ikke blitt mindre aktuell. Denne utgaven har en ny introduksjon som kommenterer debatten omkring de spørsmålene og problemstillingene som essayet tar opp.PRESSE
“Sosialantropologens lille pamflett er et hyperaktuelt innlegg i en tid preget av begreper som etnisk rensning, nasjonalisme og migrasjon.”
Inger Bentzrud, Dagbladet.

“Med denne pamflett rammer Eriksen en del centrale punkter i aktuelle diskusjoner om “os” og “de andre”. Der er tale om en lille vigtig bog i en alvorlig tid.”
Michael Klos, Flensborgs avis.

“Denne boka til Thomas har gjort meg skikkelig forvirret; noe jeg tar som tegn på en god bok. Ingen ting er lenger hva det var. Takk skal du ha, Thomas.”
Janicke Heyerdahl-Larsen, leder av Amnesty nternational i Norge.

“et drabelig oppgjør med tanken om kulturell enhet (...) pamfletten (...) slår et høytemperert forsvar for kulturløsheten.”
Håkon Harket, Aftenposten.
Andre bøker av samme forfatter
Eriksen, Hemer
Seks essays om kulturens globalisering
Thomas Hylland Eriksen
Om teknologiens uregjerlighet

Thomas Hylland Eriksen er professor i sosialantropologi.
Les mer om forfatteren


Spartacus forlag AS
Ansatte
Foreign rights / Agency
Innsending av manus
Kjøpsbetingelser
Kjøp av ebøker
For presse
For bokhandlere