ISBN: 9788243008519
Status: I salg
Utgivelsesår: 2014
Innbinding: Innb.
  

Ingeborg Eliassen

Harde tider

Det nye arbeidslivet i Europa
Europa kan være på vei ut av den dypeste økonomiske krisen siden andre verdenskrig. Men samfunnet er ikke det samme som før. Den europeiske velferdsstaten er satt under press.
I kjølvannet av finanskrisen har det skjedd en brutalisering av arbeidslivet i Europa, skriver Ingeborg Eliassen. I nesten tre år har hun vært reisende reporter i eurokrisen, og møtt mennesker i Tyskland, Hellas, Frankrike og Sverige som strever med å klare seg på de nye vilkårene.

Er vi i ferd med å gi opp den europeiske velferdsstaten?

Norge er ikke med i EU. Men i en global økonomi fins det ikke utenforland. Også den norske regjeringen er i full gang med å gjøre arbeidslivet mer "fleksibelt".

Europas harde tider kommer snart til en arbeidsplass nær deg.


PRESSE
«Hennes bok er obligatorisk og høyaktuell lesning» Jonas Bals, Klassekampen

«Jeg tror få av oss til fulle forstår hvordan finanskrisen har herjet med arbeidsmarkedene og vanlige arbeidsfolk i EU. Journalist Ingeborg Eliassens nye bok «Harde tider - det nye arbeidslivet i Europa», er derfor en nødvendig elendighetsbeskrivelse.[…] Den rystende boken kan tolkes som et oppdemmet og oppsummerende varselsskrik, for å kompensere for nordmenns skrantende kunnskaper om det som skjer rett sør for Skagerak. […] For å hindre at Norge skal havne i en lignende situasjon i fremtiden, krever det at vi velgere er opplyste nok til å sette bremsene på. I så måte er «Harde Tider» en god påminnebok.»
Frode Bjerkestrand, Bergens Tidende

«Ingeborg Eliassen har med «Harde tider» på en lettfattelig og ujålete måte dokumentert at europeisk arbeidsliv er i deep shit.»
Jan-Erik Østlie, LO Aktuelt

«Ingeborg Eliassens ferske bok Harde tider, det nye arbeidslivet i Europa lar oss møte menneskene i prekariatet. Der Standing gir det sosiologiske overblikket, skriver Eliassen medrivende godt om enkeltskjebner. Hun gjengir også ulike politiske svar og refererer til Guy Standing som en av flere.» - Elin Ørjasæter i kommenatar i Aftenposten 31.10.14


 
  Klassekampen 03.01.2015                      Vårt Land 29.11.2014     Dagbladet 02.01.2015


  Anmeldelse i klassekampen 13.12.14


Ingeborg Eliassen Ingeborg Eliassen har jobbet som utenriksjournalist i mange år, siden 1991 i Stavanger Aftenblad.
Les mer om forfatteren


Spartacus forlag AS
Ansatte
Foreign rights / Agency
Innsending av manus
Kjøpsbetingelser
Kjøp av ebøker
For presse
For bokhandlere