ISBN: 9788243008359
Status: I salg
Utgivelsesår: 2014
Innbinding: Hft.

ANDRE UTGAVER:
En god story
Innb. (2013)
  

Frank Rossavik

En god story

En biografi om Kåre Valebrokk

«Valebrokk har fått eit ferskt portrett utan sminke og med alle vortene og rynkene på plass»   Per Egil Hegge, Dag og Tid

Kåre Valebrokk døde i februar 2013, 72 år gammel. Den tidligere DN-redaktøren og TV2-sjefen satte dype spor etter seg i norsk medieverden, og gjennom redaktørgjerningen fikk han også innflytelse på norsk næringsliv på 80- og 90-tallet. Det var likevel hans karisma og personlighet som gjorde ham til en kjent figur blant folk flest.

Frank Rossavik fikk i 2007 Brageprisen for Stikk i strid. Ein biografi om Einar Førde. Nå har  han gått bak de mange mytene om en annen av våre mest karismatiske medieledere. Rossavik rakk å møte Valebrokk noen ganger før han ble for syk til å fortsette samtalene, som fant sted etter initiativ fra Valebrokks familie.

«Med nennsom hånd plukker han fra det vellet av anekdoter og muntre historier i og rundt Kåre Valebrokks liv. Ikke minst av denne grunn holder boken det tittelen lover - En god story.»   Per Anders Madsen Aftenposten


PRESSE
«Rossavik har levert eit spennande og forbiletleg nyansert svar på ei krevjande biografisk oppgåve. Dei mange motsetnadene i det endelege portrettet blir elegant samla på siste sida: Nokre sentimentale avsnitt som endar i den frekkaste punchline eg har sett i nokon norsk biografi»
Arnhild Skre, NRK


«Det virker ikke som om Rossavik er i stand til å skrive et uinteressant avsnitt eller en kjedelig side»
Espen Søbye, Morgenbladet

«Årets biografi er spennende lesning ...Valebrokks ledestjerne innen journalistikken var jakten på den gode story. Rossaviks biografi lever opp til dette..»
Jon Magne Lund, Vårt Land

«Det er som om Valebrokks egen læresetning er fulgt: Er det fakta, så kan det trykkes. Men Rossavik har gjort det med respekt og varme.»
Lars West Johnsen,
Dagsavisen

«Her har Kåre Valebrokk fått eit ferskt portrett utan sminke og med alle vortene og rynkene på synleg plass. Det er ingen grunn til å tru at hovudfiguren ville ha ynskt seg det annleis. Styrken i boka spring ut av dette: Det er pressemannen Rossavik som ser på ein kollega han ikkje kjende altfor godt. Rossavik har vore journalist og kommentator så lenge at han godt skjønar korleis Valebrokk tenkte, og det er ein imponerande balanse i framstillinga av dei veike og dei sterke sidene hans.»
Per Egil Hegge, Dag og Tid

«Rossavik gir et mer mangefasettert og levende bilde av den motsetningsfylte, fargerike redaktøren. ... Slik Valebrokk her både grundig og objektivt blir skildret, strømmer det en underliggende varme fra Rossaviks velskrevne bok.»
Johan O. Jensen, Adresseavisen

«Frank Rossaviks biografi om Kåre Valebrokk gir glimt av underbelyste sider ved norsk offentlighet.»
Jostein Gripsrud, Klassekampen / VoxPublica

«Å skrive en kjedelig bok om Kåre Valebrokk skulle godt gjøres. Det har da Frank Rossavik heller ikke gjort. Med nennsom hånd plukker han fra det vellet av anekdoter og muntre historier i og rundt Kåre Valebrokks liv. Ikke minst av denne grunn holder boken det tittelen lover - En god story.»
Per Anders Madsen, Aftenposten
Andre bøker av samme forfatter
Frank Rossavik
Den gripende historien om NS-ordførerens jødiske sønn
Frank Rossavik
Biografien om Kåre Valebrokk.
Frank Rossavik
Den gode, den onde og den brysomme Unionen

Frank Rossavik
Ein biografi om Einar Førde
Frank Rossavik
Ein biografi om Einar Førde
Frank Rossavik
Ein biografi om Einar Førde

Frank Rossavik
Fra Kings Bay til Kongens bord
Frank Rossavik
Historien til Norges mest fargerike parti!

Frank Rossavik er politisk kommentator og prisbelønt forfatter.
Les mer om forfatteren


Spartacus forlag AS
Ansatte
Foreign rights / Agency
Innsending av manus
Kjøpsbetingelser
Kjøp av ebøker
For presse
For bokhandlere