ISBN: 9788243007598
Status: I salg
Utgivelsesår: 2013
Innbinding: Innb.

ANDRE UTGAVER:
Norske sjøfolk forteller
Hft. (2014)
  

Lasse Trædal

Norske sjøfolk forteller

Sjømannsopplevelser fra 1950 til våre dager
Hvordan var det å komme fra landsbygda i Norge og gå i land i havnekvarterene i verdens største byer?
I denne boka har Lasse Trædal samlet historier fra norske sjøfolk i utenriksfart de første tiårene etter andre verdenskrig. Hvordan var det å komme fra landsbygda i Norge og gå i land i havnekvarterene i verdens største byer? 

Her er skildringer av knivstikking og horehus, orkaner og forlis. Om livet ombord på svære tankskip med eksplosiv last. Her er ettertanker om møter med raseskiller og kriminalitet, om fellesskapet til sjøs og forholdet til kvinner. Noen forteller også om ordna forhold, lærerikt arbeid og om å komme voksen hjem etter å ha vært verden rundt.

 Dette er historier fra vår nære fortid, beretninger om å bli bråmoden i ung alder. Ingen kom hjem uten å være preget av sjølivet, på godt og vondt.

Boka er illustrert med sjøfolkenes egne bilder.

FRA BOKA:
«Lugaren var bare et bitte lite høl inne på babord side, med en rund ventil. Men det å komme til en lugar som var min, det var ei voldsom greie. Like under lugaren min sto en kjølekompressor, som starta og stoppa til all verdens rare tider. Men etter tre døgn sov jeg som en stein, uansett bråk.»

«Da jeg mønstra på, skulle vi etter et par kvelder se film i oppholdsrommet for mannskapet. Filmfremvisern sa takk for seg etter en halv time, og ble raskt lempa over bord, da ingen klarte å reparere. Dermed ble det en endeløs rekke med pokerkvelder, hvor innsatsen var sigaretter. Tapte sikkert over 20 kartonger om bord i den skuta.»PRESSE
"Forfriskende ærlige betraktninger fra norske sjømenn, som har hatt et tøft, men spennende liv....Saftig språkbruk og drøye opplevelser fra lugubre havnekvarter hører naturlig med, uten at fortellerstemmene forgaper seg i dette. Skildringene er godt balansert.  Det som formidles til leseren, er fremfor alt spenningen ved å oppdage verden, de mange faglige utfordringene  og verdien av kameratskap..Boken gir et godt inntrykk av mangfoldet i sjøfolkets erfaringer.
Lasse Trædal... kan sette en ny fjær i hatten."
Sten Inge Jørgensen, VG 06.10.2013.

«Det er litt av noen liv det fortelles fra. Kontrastene er store når unge menn fra norske bygder og småbyer går i land i verdens største havnebyer. De forteller om sterke opplevelser i et tøft yrke. Boken er fascinerende og gripende sosialhistorie.»
Knut Olav Åmås, Aftenposten

«Lasse Trædal har fått norske sjøfolk til å åpne seg om livet på de syv hav. Resultatet er blitt en viktig og ærlig bok... 
«Norske sjøfolk forteller» er befriende fri for filtre og beskriver en viktig, men glemt, del av vår historie»
Svein Gjeruldsen, Tvedestrandsposten

              
Anmeldelse i Tvedestrandsposten   Anmeldelse i Trænderavisa

    

Aftenposten 13.10.2013                  VG 06.10.2013

Agderposten 19.10.2013

  Tvedestrandsposten 19.10.2013

VG 09.02.2013
Andre bøker av samme forfatter
Lasse Trædal
Bestselger i pocket!

Lasse Trædal er forfatter og adjunkt og har skrevet en rekke bøker om arbeidslivet både til sjøs og på land.
Les mer om forfatteren

En sjømann forteller - bokmøte i Farsund 21.11.2013!
Bjørn Tandberg(76) fra Farsund om livet til sjøs. Velkommen til bokmøte på Pakkhuset 21.11 kl 19.00


Spartacus forlag AS
Ansatte
Foreign rights / Agency
Innsending av manus
Kjøpsbetingelser
Kjøp av ebøker
For presse
For bokhandlere