ISBN: 9788230400814
Status: I salg
Utgivelsesår: 2013
Innbinding: Hft.
  

Hilde Danielsen

Da det personlige ble politisk

Den nye kvinne- og mannsbevegelsen på 1970-tallet

I løpet av noen få hektiske år på 1970-tallet engasjerte titusener av norske kvinner -og menn seg kampen for å endre den rådende kjønnsordningen. Den nye kvinnebevegelsen målbar ideer som endret det norske samfunnet. De holdninger og praksiser vi i dag har til familieliv, samliv og foreldreskap, måten de fleste i dag tenker omkring kjønnsroller og likestilling, springer ut av bevegelsene på 1970-tallet og reaksjonene på disse. Idealer og normer for hva det vil si å ha et godt og fritt liv endret seg og det samme gjorde synet på hva som er politikk og hvor grensene går mellom det private og det offentlige.

1970-tallets kvinnefrigjøring er et myteomspunnet kapittel i norsk historie og forfatterne av denne antologien viser på en underholdende måte hvorfor så mange engasjere seg i kvinnebevegelsen."da det personlige ble politisk" tar opp motivene, metodene og meningene som kom til uttrykk i kvinne- og mannsbevegelsens streben etter å skape et mer rettferdig og friere samfunn.

Redaktør: Hilde Danielsen
Forfattere: Jan-Kåre Breivik, Hilde Danielsen, Tone Hellesund, Ingrid Birce Müftüoglu, Synnøve Skarsbø Lindtner.

 

PRESSE
"Boka er på sitt beste når den gjengir den kompromissløse tonen til aktørene, som i dag kan framstå komisk, men som da var banebrytende og nødvendig. Noen av aksjonene er herlig kuriosa, som den danske feministiske strikkeboka «Hønsestrikk». Der skulle man frigjøre seg gjennom å strikke stygt, og på ingen måte følge mønster. Tanken var at når man mestret strikketøyet, ville man gi seg i kast med å endre samfunnet. Denne troen og viljen er komisk, rørende og viktig. For de forandret virkelig samfunnet med strikketøy i den ene hånda og paroler i den andre." Hanna Helseth, Klassekampen


Klassekampen 23.03.2013Aftenposten 03.03.2013


Dagsavisen 06.06.2013
Andre bøker av samme forfatter
Hilde Danielsen
Norske husmødrer om menn, barn og arbeid

Hilde Danielsen er forsker ved UNI Rokkansenteret i Bergen.
Les mer om forfatteren

Bokslipp i Bergen 6. mars


Hilde Danielsens bok om 70-talls feminismen feires på Litteraturhuset!

Spartacus forlag AS
Ansatte
Foreign rights / Agency
Innsending av manus
Kjøpsbetingelser
Kjøp av ebøker
For presse
For bokhandlere