ISBN: 9788230400944
Status: I salg
Utgivelsesår: 2012
Innbinding: Hft.
  

Jens Petter Nielsen

Døden løser alt

Nye perspektiver på Stalins terror
Det er i år 75 år siden starten på Den store terror i Sovjetunionen, som rammet landets egen befolkning.
Denne boka undersøker bakgrunnen for Stalins såkalte «utrenskninger». Den baserer seg på det nye kildematerialet som er blitt tilgjengelig siden perestrojkaen og Sovjetunionens oppløsning, og på den nyeste internasjonale litteraturen på området. Hva vet vi i dag som vi ikke visste før? Hvor mange ble rammet? Var terroren et resultat av en langsiktig plan eller oppsto den spontant i en presset situasjon? Var Stalins terror folkemord? Døden løser alt er den første norske boka som gir en samlet faglig fremstilling av dette dramaet.
PRESSE
"Grundig gjennomgang av nyere forskning på Stalins skrekkregime.  [...]
I tillegg til en solid gjennomgang av sultkatastrofen og drapene på såkalte fiender av kommunismen, drøftes «Stalin-faktoren». Ville regimet i Moskva opptrådt like hensynsløst uansett leder, eller var det topplederen personlig som sørget for at overgrepene ble så omfattende?
Forfatteren nærmer seg problemstillingene fra flere perspektiver og fremstår godt balansert i sine vurderinger. Boken er dessuten så velskrevet at den vil appellere langt utenfor akademia.Mot slutten skriver Nielsen om hvordan ettertiden, og nåtidens Russland, betrakter Stalin-epoken. Slik får utgivelsen også et preg av aktualitet".
Sten Inge Jørgensen, VG
Andre bøker av samme forfatter
Nielsen, Büchten, Dzjakson
Naboer gjennom 1000 år

Jens Petter Nielsen er professor i historie ved Universitetet i Tromsø.
Les mer om forfatteren


Spartacus forlag AS
Ansatte
Foreign rights / Agency
Innsending av manus
Kjøpsbetingelser
Kjøp av ebøker
For presse
For bokhandlere