ISBN: 9788243006911
Status: I salg
Utgivelsesår: 2012
Innbinding: Innb.

ANDRE UTGAVER:
Kollaps
Hft. (2013)
  

Jared Diamond

Kollaps

Hvordan samfunn går under eller overlever
Hvorfor blomstrer enkelte samfunn, mens andre kollapser? Hva skjedde med menneskene som skapte statuene på Påskeøya, eller med arkitektene bak Maya-pyramidene? Og hva kommer til å skje med oss?
Jared Diamonds Våpen, pest og stål revolusjonerte vår historieforståelse. Nå utforsker han hvordan menneskehetens bruk og misbruk av miljøet kan avsløre sannheten om verdenshistoriens største kollapser, fra Anasazi-indianerne i Nord-Amerika til vikingene på Grønland og vår tids Montana. I Kollaps setter Jared Diamond siste nytt på forskningsfronten i et bredt historisk perspektiv. Resultatet er en pageturner som forklarer fortidens dypeste mysterier samtidig som den gir oss håp for fremtiden.

«Antagelig den viktigste boka du noen gang vil lese.»
TIM FLANNERY, SCIENCE

«Dette er årets kjøp! Som et helt college-kurs ledet av en engasjerende og briljant professor – alt til prisen av én bok.»
BUSINESSWEEK

PRESSE
«Grundig og lærerik analyse av hvorfor sivilisasjoner går under eller overlever. Jared Diamond fikk Pulitzerprisen og verdensberømmelse med boken «Våpen, pest og stål», hvor han drøftet det store spørsmålet om hvorfor noen sivilisasjoner ble andre overlegne. Nå er også oppfølgerboken, «Kollaps» - som nær sagt handler om det motsatte - endelig oversatt til norsk.»
Sten inge Jørgensen, VG
 «Boka er et mesterverk»
Espen Leirset, Trønderavisa

«I sin – på alle måter – store bok om Kollaps, har Jared Diamond undersøkt nesten hele verdenshistorien for å finne ut hvorfor og hvordan samfunn bryter sammen. ... Boken skulle passe godt til et norsk lesepublikum, fordi mysteriet omkring den norrøne bosetningen på Grønland og Thor Heyerdahls studier av Påskeøya spiller en sentral rolle i argumentasjonen. Kanskje er analysen av forholdet mellom den norrøne bosetningen og inuittene på Grønland spesielt interessant. ... Diamond argumenterer bedre enn noen annen jeg har lest, for sammenhengen mellom miljøarbeid og fredsarbeid. ...boken om historiens samfunnskollapser er en imponerende intellektuell prestasjon i tillegg til at den er nyttig og underholdende lesning. Der hvor analysene nærmer seg vår egen tid, gir den et uerstattelig bakteppe for moderne økonomi og politikk.»
Trond Berg Eriksen, Aftenposten


«Diamond skriver godt, med humor og imponerende innsikt. Han skriver ikke om Påskeøya og Grønland uten å ha gått til kildene og bokstavelig talt gått opp stiene. Derfor, og fordi den tar et forfriskende og nytt fugleperspektiv på de store spørsmål om menneskelig fortid og framtid, er dette (i likhet med «Våpen, pest og stål») en bok man føler seg smart av å lese»
Dag O. Hessen, Klassekampen

  

Andre bøker av samme forfatter
Jared Diamond
Jared Diamonds gjennombruddsbok - endelig på norsk
Jared Diamond
"Kanskje er dette Diamonds beste bok" Dag O. Hessen, Klassekampen
Jared Diamond
Bestselger - endelig i pocket!

Jared Diamond
Fascinerende og personlig bok fra Jared Diamond!
Jared Diamond
«Fascinerende, klokt og utfordrende» - Stavanger Aftenblad
Jared Diamond
Menneskenes historie gjennom 13 000 år

Jared Diamond
Bestselgeren i pocketutgave!

Jared Diamond er professor i geografi og fysiologi ved Universitetet i California (UCLA).
Les mer om forfatteren

Jared Diamonds "Kollaps"
Se National Geographics serie basert på bestselgeren her

Våpen, pest & stål: Se Jared Diamonds forrige foredrag på LitteraturhusetSpartacus forlag AS
Ansatte
Foreign rights / Agency
Innsending av manus
Kjøpsbetingelser
Kjøp av ebøker
For presse
For bokhandlere