ISBN: 9788243006218
Status: I salg
Utgivelsesår: 2011
Innbinding: Innb.
  

Tor Åge Bringsværd

Ganesha

Den indiske elefantguden
Den som vil besøke et indisk tempel, må først passere en statue av en liten tykkmaget mann med elefanthode. For Ganesha er guden for alle overganger og begynnelser. Han er den første man skal tilbe, og han er den man alltid bør henvende seg til før man legger ut på en reise eller tar til med et nytt prosjekt.

Elefantguden er omgitt av merkelige og eventyrlige myter. Han blir halshugget nesten med en gang han kommer til verden, han velger seg en mus som ridedyr, og han er den som må ta ansvaret for at månen har faser og ikke alltid er like rund.

Kanskje kan han også regnes som alle forfatteres gud? I hvert fall arbeidet han med en bok i hele tre år, og da pennen plutselig brakk, brøt han resolutt av en av sine egne støttenner og skrev videre uten å stanse!

Ganesha er første bok ut i en serie med korte, populære biografier om fargerike skikkelser fra mytologi og folketro – vår egen, så vel som andres. Den globale landsbyen er ikke lenger bare en drøm. Folkeslagene har aldri levd nærmere hverandre enn nå. Derfor er kunnskap om røtter viktigere enn noensinne. Hvis vi virkelig vil forstå våre naboer her i verden, er det viktig at vi lærer å kjenne hverandres guder og helter, skurker og monstre. Så kan vi kanskje bedre møtes til en prat over de kulturelle hagegjerdene.

De neste bøkene i serien er Dronningen av Saba, Robin Hood og Jesus.

 

 


PRESSE
 «Sjarmerende minibiografi…
I korte, lettleste og upretensiøse kapitler – fulle av morsomme fotnoter – gir Bringsværd oss et innblikk i hinduismen som religion og Ganeshas plass i troen. Når jeg leser Tor Åge Bringsværd, er det som om en godslig, gråskjegget skald sier: «Kom hit, så skal jeg fortelle deg en historie!» Og den historien forteller han med ubesværet eleganse, fortellerglede og klokskap.» Terningkast 5
Tom Egeland, VG
Andre bøker av samme forfatter
Tor Åge Bringsværd
Myter, eventyr og folketro
Tor Åge Bringsværd
Bringsværd følger de forskjellige mytene om dronningen av Saba
Tor Åge Bringsværd
Fortellinger fra Buddhas tidligere liv

Tor Åge Bringsværd
Bringsværd om det fantastiske og mytiske ved Jesusskikkelsen
Tor Åge Bringsværd
"Slik skal London oppleves!"
Tor Åge Bringsværd
"Slik skal London oppleves!"

Tor Åge Bringsværd
Er han en historisk skikkelse eller kun en mytisk figur?
Tor Åge Bringsværd
Helten fra Sherwoodskogen?

Tor Åge Bringsværd er en av Norges mest folkekjære forfattere og har vunnet en rekke priser.
Les mer om forfatteren


Spartacus forlag AS
Ansatte
Foreign rights / Agency
Innsending av manus
Kjøpsbetingelser
Kjøp av ebøker
For presse
For bokhandlere