ISBN: 9788243006348
Status: I salg
Utgivelsesår: 2011
Innbinding: Innb.
  

Joumana Haddad

Jeg drepte Sjeherasad

En sint arabisk kvinnes bekjennelser
«De fleste av oss i Vesten har vanskelig for å forestille oss at det finnes frigjorte arabiske kvinner som deg.»

Denne boken er et svar på denne kommentaren som den arabiske poeten og redaktøren Joumana Haddad en dag fikk av en europeisk journalist.

Haddad tar et heftig oppgjør med det hun mener er Vestens ensidige forestillinger om arabiske kvinner. I en blanding av pamflett og memoarer skildrer Haddad hvordan litteraturen frigjorde henne, helt fra hun som tolvåring åpnet sin første bok med fransk pornografi. Med denne beretningen om litteraturens frigjørende kraft utfordrer Haddad oppfatningene våre om den arabiske kvinnen som tildekt og taus.

Men sinnet retter seg også mot den arabiske verdens holdning til kvinner. Selv har hun mottatt drapstrusler etter å ha startet et av de få erotiske magasinene i Midtøsten.

En provoserende stemme fra Midtøsten.

 


PRESSE
 «Skal man lese én sakprosabok i høst, kan dette være boken. Det er en rå, direkte tale om kvinnens liv i en krigsherjet region og med middelalderske leveregler å forholde seg til. Dette er en befriende nyorientering og et grovt pek til alle selvrealiseringsbøkene som hagler ned over oss.»
Inger-Marhrethe Lunde, Aftenposten


 «En særdeles modig og lærerik bok om kvinner i den arabiske verden. Den åpner øynene våre, bryter ned fordommer og er meget underholdende.»   Mario Vargas Llosa


Joumana Haddad Libanesisk poet og redaktør.
Les mer om forfatteren


Spartacus forlag AS
Ansatte
Foreign rights / Agency
Innsending av manus
Kjøpsbetingelser
Kjøp av ebøker
For presse
For bokhandlere