ISBN: 9788243006232
Status: I salg
Utgivelsesår: 2011
Innbinding: Innb.
  

Anne Spurkland

Frie kaker

«Så deilig! En kakebok uten bilder av dype utringninger og sjokoladefingre på vei mot dyprøde lepper.. Frie kaker er rett og slett den beste og mest sympatiske kokeboken i år..» Yngve Ekern, Aftenposten
Anne Spurkland er professor og pasjonert kakebaker. Helt fra hun var liten har hun brukt kjøkkenbenken som et laboratorium for utforskning av kakebakingens grenser. Sammen med søsteren sin sto hun opp tidlig i helgene for å prøve ut nye ideer, noen vellykkede, andre ikke. Da mannen hennes for noen år siden fikk cøliaki, tok hun opp igjen eksperimentene på kjøkkenet. 

For hvorfor skal det være sånn at dersom man ikke tåler en av de elementære ingrediensene i kakebaking – melk, mel eller egg – så avspises man ofte med fruktsalat eller is? Det er kjedelig, og det må slett ikke være sånn. Med et hjerte som banker for allergikerne har Anne laget en kakebok med oppskrifter for enhver anledning. I bokas første del finner du et kapittel om kakekjemi, som forklarer hvilken funksjon de ulike ingrediensene har i bakingen. Når du først har lært deg de grunnleggende prosessene, er det lett å eksperimentere på egen hånd. For selv om boka inneholder et vell av inspirerende oppskrifter, er Annes mål at du selv tør å prøve deg fram, og siste kapittel i boka kalles «Kaker fri for konvensjoner». 

 Dette er en bok for:

  • allergikere,
  • venner av allergikere, 
  • den som vil spise mindre sukker eller hvetemel,
  • den som baker på impuls og ikke nødvendigvis har alle de «rette» ingrediensene i skapet og
  • den som elsker å bake kaker og som syns det er morsomt å eksperimentere.
Les mer, og finn flere spennende oppskrifter på Annes blogg

 


PRESSE
«Ei viktig bok (…) Ho har råd for alt!»
Ingrid Espelid Hovig, NRK P2/Ekko

«Så deilig! En kakebok uten bilder av dype utringninger og sjokoladefingre på vei mot dyprøde lepper, kort sagt så langt fra Nigella som vi kan komme. Frie kaker av Anne Spurkland er rett og slett den beste og mest sympatiske kokeboken i år. For «frie kaker» hva er det? Jo, kaker som alle kan tåle å spise, enten de ikke skal ha hvetemel, egg, melk eller sukker, for den saks skyld nøtter. Denne tar hensyn til alle – uten at det går ut over fristelsesfaktoren! Boken er lekker som noen, med et vell av oppskrifter som overbeviser i ærlig enkelhet, med kloke ord hvordan dette med kaker ligger an. At det liksom skulle mangle noe her, egg for eksempel, glemmer leser fort.»
Yngve Ekern, Aftenposten

«Så godt som sorgfrie kaker!
Hva gjør du når tante Olga ikke tåler melk, vesle Iver ikke kan spise mel, farmor ikke liker nøtter, og alle skal på kaffebesøk samtidig? Anne Spurkland vet råd! Den siste måneden har jeg bakt meg gjennom deler av Frie kaker - med personalet ved Finnsnes legekontor som velvillige og storfornøyde prøvekaniner.

Frie kaker inneholder over 100 illustrerte kakeoppskrifter, hver med en koselig bakgrunnshistorie. Boken er delt inn i fem deler: kaker uten melk, uten egg, uten mel, uten sukker og uten konvensjoner. Alle de klassiske kakesortene finnes i en variant fri for en eller flere av ingrediensene egg, mel, melk og sukker, som alle utgjør standard kakeingredienser. I tillegg inneholder seksjonen for konvensjonsfrie kaker noe mer uvanlige kaker, kaker som bidrar til å utvide mitt kakebegrep.
Det hele starter med en generell del om bakekjemi og innføring i hva de ulike ingrediensene i bakverket bidrar med, slik at man som kakebaker kan finne erstatninger når man er allergiker, har en med allergi i familien, får allergiske gjester eller regnet høljer ned og butikkturen ikke frister.

...skal man dømme etter den gjennomsnittlige kakespisetakten og tilbakemeldinger fra enkeltmedarbeidere, vender Finnsnes legekontor tommelen opp for Anne Spurklands Frie kaker»
K. Viste, Tidsskrift for Den norske legeforening


Flott oppslag med fristende oppskrifter i Bedre Helse, desember 2012.


Anne Spurkland er professor i medisin ved Universitetet i Oslo og forsker innenfor autoimmune sykdommer.
Les mer om forfatteren


Spartacus forlag AS
Ansatte
Foreign rights / Agency
Innsending av manus
Kjøpsbetingelser
Kjøp av ebøker
For presse
For bokhandlere